You, the petitioner
Twitter profielfoto

Vernieuwing Nederlandse kiesstelsel

7,476 signatures

Uit onderzoek blijkt dat de helft van de Nederlanders ontevreden is over de huidige politiek. Toch is het huidige kiesstelsel al sinds 1918 onveranderd. Het is daarom hoog tijd voor een nieuw kiesstelsel! In plaats van je volledige stem aan één partij te geven, kies je per thema voor het standpunt van de partij die bij jou past. Meer keuzevrijheid moet leiden tot meer inspraak en betrokkenheid. Vind jij dat het ook tijd is voor vernieuwing? Steun dan Het Nieuwe Kiezen en teken de petitie.

Petition

We

Stemgerechtigden van Nederland

 

establish that:

dat het huidige kiesstelsel onoverzichtelijk is en te weinig keuzevrijheid biedt. Hierdoor besluiten steeds meer mensen om niet te gaan stemmen

 

and request

om een modulair kiesstelsel te implementeren, waarbij mensen per thema kunnen kiezen voor het standpunt van de partij die bij hen past.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Kabinet 
Petition desk:
Closing date:
2025-03-17 
Lead petitioner:
Rudy van Belkom 
Organisation:
Het Nieuwe Kiezen 
Website:

History

Signatures

Updates

Den Haag gaat pionieren met themastemmen

De gemeente Den Haag wil als eerste in Nederland gaan experimenteren met het stemmen op thema. Lees hier meer over het experiment op Binnenlands Bestuur.

2022-03-16

Het Nieuwe Kiezen bij RTL Late NIght

Het Nieuwe kiezen was te gast bij RTL Late Night om te vertellen over het nieuwe kiesstelsel. Bekijk hier het fragment terug.

2017-03-14