U, de petitionaris
Twitter profielfoto

Vernieuwing Nederlandse kiesstelsel

7.476 ondertekeningen

Uit onderzoek blijkt dat de helft van de Nederlanders ontevreden is over de huidige politiek. Toch is het huidige kiesstelsel al sinds 1918 onveranderd. Het is daarom hoog tijd voor een nieuw kiesstelsel! In plaats van je volledige stem aan één partij te geven, kies je per thema voor het standpunt van de partij die bij jou past. Meer keuzevrijheid moet leiden tot meer inspraak en betrokkenheid. Vind jij dat het ook tijd is voor vernieuwing? Steun dan Het Nieuwe Kiezen en teken de petitie.

Petitie

Wij

Stemgerechtigden van Nederland

 

constateren dat:

dat het huidige kiesstelsel onoverzichtelijk is en te weinig keuzevrijheid biedt. Hierdoor besluiten steeds meer mensen om niet te gaan stemmen

 

en verzoeken

om een modulair kiesstelsel te implementeren, waarbij mensen per thema kunnen kiezen voor het standpunt van de partij die bij hen past.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Kabinet 
Petitieloket:
Einddatum:
17-03-2025 
Petitionaris:
Rudy van Belkom 
Organisatie:
Het Nieuwe Kiezen 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Den Haag gaat pionieren met themastemmen

De gemeente Den Haag wil als eerste in Nederland gaan experimenteren met het stemmen op thema. Lees hier meer over het experiment op Binnenlands Bestuur.

16-03-2022

Het Nieuwe Kiezen bij RTL Late NIght

Het Nieuwe kiezen was te gast bij RTL Late Night om te vertellen over het nieuwe kiesstelsel. Bekijk hier het fragment terug.

14-03-2017