You, the petitioner
Screen shot 2016 09 26 at 15.09.58

Tegen afschaffing medisch beroepsgeheim

Waarom zijn we deze petitie gestart? Dinsdag 13 september j.l. heeft de Tweede Kamer de Wet marktordening gezondheidszorg aangenomen. Door deze wetswijziging kunnen zorgverzekeraars zonder toestemming van patiënt of arts in het medische dossier kijken bij verdenking van fraude. Dit kon al bij de dossiers van mensen met een naturapolis maar nu zal dit ook gelden voor de restitutiepolis. Dit betekent het einde van het medisch beroepsgeheim.

Fraude bestrijden is belangrijk maar uit een berekening van Zorgverzekeraars Nederland blijkt dat de fraude gaat om 0,015 % van de 1 miljard declaraties. Zo’n klein percentage rechtvaardigt niet dat daarvoor alle Nederland het beroepsgeheim verliezen.

Onderteken de petitie bij Fysiotherapie en Wetenschap

Petition

We

Fysiotherapie & Wetenschap

 

establish that:

  • Dinsdag 13 september j.l. heeft de Tweede Kamer de Wet marktordening gezondheidszorg aangenomen. Door deze wetswijziging kunnen zorgverzekeraars zonder toestemming van patiënt of arts in het medische dossier kijken bij verdenking van fraude. Dit kon al bij de dossiers van mensen met een naturapolis maar nu zal dit ook gelden voor de restitutiepolis. Dit betekent het einde van het medisch beroepsgeheim.

  • Fraude bestrijden is belangrijk maar uit een berekening van Zorgverzekeraars Nederland blijkt dat de fraude gaat om 0,015 % van de 1 miljard declaraties. Zo’n klein percentage rechtvaardigt niet dat daarvoor alle Nederland het beroepsgeheim verliezen.

 

and request

de wet niet te veranderen in het voordeel van de zorgverzekeraar.

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
Eerste Kamer 
Petition desk:
Closing date:
2016-12-25 
Answer expected:
2017-01-04 
Status:
Sign elsewhere 
Lead petitioner:
Martin Keesenberg 
Organisation:
Vereniging Fysiotherapie & Wetenschap 
Website:

History

Signatures