U, de petitionaris
Screen shot 2016 09 26 at 15.09.58

Tegen afschaffing medisch beroepsgeheim

Waarom zijn we deze petitie gestart? Dinsdag 13 september j.l. heeft de Tweede Kamer de Wet marktordening gezondheidszorg aangenomen. Door deze wetswijziging kunnen zorgverzekeraars zonder toestemming van patiënt of arts in het medische dossier kijken bij verdenking van fraude. Dit kon al bij de dossiers van mensen met een naturapolis maar nu zal dit ook gelden voor de restitutiepolis. Dit betekent het einde van het medisch beroepsgeheim.

Fraude bestrijden is belangrijk maar uit een berekening van Zorgverzekeraars Nederland blijkt dat de fraude gaat om 0,015 % van de 1 miljard declaraties. Zo’n klein percentage rechtvaardigt niet dat daarvoor alle Nederland het beroepsgeheim verliezen.

Onderteken de petitie bij Fysiotherapie en Wetenschap

Petitie

Wij

Fysiotherapie & Wetenschap

 

constateren dat:

  • Dinsdag 13 september j.l. heeft de Tweede Kamer de Wet marktordening gezondheidszorg aangenomen. Door deze wetswijziging kunnen zorgverzekeraars zonder toestemming van patiënt of arts in het medische dossier kijken bij verdenking van fraude. Dit kon al bij de dossiers van mensen met een naturapolis maar nu zal dit ook gelden voor de restitutiepolis. Dit betekent het einde van het medisch beroepsgeheim.

  • Fraude bestrijden is belangrijk maar uit een berekening van Zorgverzekeraars Nederland blijkt dat de fraude gaat om 0,015 % van de 1 miljard declaraties. Zo’n klein percentage rechtvaardigt niet dat daarvoor alle Nederland het beroepsgeheim verliezen.

 

en verzoeken

de wet niet te veranderen in het voordeel van de zorgverzekeraar.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Eerste Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
25-12-2016 
Antwoord verwacht:
04-01-2017 
Status:
Elders te tekenen 
Petitionaris:
Martin Keesenberg 
Organisatie:
Vereniging Fysiotherapie & Wetenschap 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen