U, de petitionaris
Koeien boer bax

Stop de verbrakking in polder Westzaan

1.086 ondertekeningen

De gemeente/Provincie willen de polder Westzaan verbrakken. Dat doen ze door zouter water in te laten vanuit het Noordzeekanaal. Het zoutgehalte is nu 600-700 mg/liter. Dat wordt opgehoogd tot 2000 -2500 mg/liter. Dat is te zout voor (huis)dieren om te drinken en te zout om je tuin water te geven.

Petitie

Wij

De inwoners die vee in het land willen zien lopen en hun tuin kunnen besproeien uit de sloot.

 

constateren dat:

  • De kwaliteit van het water uit het Noordzeekanaal moet nog worden onderzocht.
  • Wat het zoutere water betekent voor de aanwezige flora en fauna is nog niet bekend. Ook niet voor het nu aanwezige onderwaterleven.
  • Het zoute water kan tot 4 meter de kant in trekken. Dus ook in uw tuin. De vraag is of bomen en planten daar tegen kunnen.
  • Dit geldt voor Westzaan, Wormerveer, Zaandijk, Koog aan de Zaan en Zaandam-west.

 

en verzoeken

Wilt u dat u uw tuin kunt blijven besproeien vanuit de sloot, uw planten en bomen blijven groeien die dicht bij de sloot staan en de dieren in het land kunnen blijven lopen? Wilt u dat de bomen in de openbare ruimte en in tuinen langs de sloot geen nadeel ondervinden van zouter water? En het onderwaterleven geen nadeel ondervind? Daarom geen verbrakking in de polder van Westzaan.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Zaanstad 
Petitieloket:
Petitionaris:
Rina Schenk 

Geschiedenis

Ondertekeningen