You, the petitioner
Koeien boer bax

Stop de verbrakking in polder Westzaan

1,085 signatures

De gemeente/Provincie willen de polder Westzaan verbrakken. Dat doen ze door zouter water in te laten vanuit het Noordzeekanaal. Het zoutgehalte is nu 600-700 mg/liter. Dat wordt opgehoogd tot 2000 -2500 mg/liter. Dat is te zout voor (huis)dieren om te drinken en te zout om je tuin water te geven.

Petition

We

De inwoners die vee in het land willen zien lopen en hun tuin kunnen besproeien uit de sloot.

 

observe

  • De kwaliteit van het water uit het Noordzeekanaal moet nog worden onderzocht.
  • Wat het zoutere water betekent voor de aanwezige flora en fauna is nog niet bekend. Ook niet voor het nu aanwezige onderwaterleven.
  • Het zoute water kan tot 4 meter de kant in trekken. Dus ook in uw tuin. De vraag is of bomen en planten daar tegen kunnen.
  • Dit geldt voor Westzaan, Wormerveer, Zaandijk, Koog aan de Zaan en Zaandam-west.

 

and request

Wilt u dat u uw tuin kunt blijven besproeien vanuit de sloot, uw planten en bomen blijven groeien die dicht bij de sloot staan en de dieren in het land kunnen blijven lopen? Wilt u dat de bomen in de openbare ruimte en in tuinen langs de sloot geen nadeel ondervinden van zouter water? En het onderwaterleven geen nadeel ondervind? Daarom geen verbrakking in de polder van Westzaan.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Zaanstad 
Petition desk:
Lead petitioner:
Rina Schenk 

History

Signatures