U, de petitionaris

Senior materiaalspecialist archeologie

107 ondertekeningen

Het CCvD Archeologie heeft op 8-12-2014 besloten om geen senior materiaalspecialist in te stellen. Wij zijn van mening dat WEL voor het specialisme Archeologisch Materiaal een Senior niveau noodzakelijk is. Middels deze petitie hopen wij op een ander besluit door het CCvD.

Petitie

Wij

materiaalspecialisten in de archeologie en anderen werkzaam in de archeologie

 

constateren dat:

dat het CCvD Archeologie in haar vergadering op 8-12-2014, in afwijking van het advies van Voorbereidingscommissie I, heeft besloten om geen actor "Senior Archeologisch Materiaalspecialist" in te stellen door de actor "Senior KNA specialist" beperkt te houden tot de specialisaties archeozoölogie, archeobotanie, fysische antropologie en fysische geografie.

 

en verzoeken

het CCvD Archeologie om alsnog te besluiten tot het instellen van de actor Senior Archeologisch Materiaalspecialist.

Wij zijn van mening dat WEL voor het specialisme Archeologisch Materiaal een Senior niveau noodzakelijk is. Een senior materiaalspecialist kan de door het CCvD gewenste wetenschappelijke en inhoudelijke kwaliteit gedurende verschillende fasen van het (specialistisch) onderzoek waarborgen en voorkomt daarmee geldverspilling. Wij zijn daarbij van mening dat het instellen van een Senior specialist Archeologisch Materiaal juist bijdraagt aan wat is opgenomen in de erfgoedwet, namelijk het beschermen van cultureel erfgoed. Wat wij met elkaar willen is een solide kwaliteitssysteem waarin het werk door vakmensen wordt uitgevoerd en dat enerzijds goed geborgd is en anderzijds niet te duur is. Hiervoor is een Senior Archeologisch Materiaalspecialist mede een stap in de goede richting.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
brancheorganisatie 
Petitieloket:
Einddatum:
31-12-2017 
Petitionaris:
Rob Houkes 

Geschiedenis

Ondertekeningen