U, de petitionaris
Thumbnail   petities.nl

PeilingPauze: minder aandacht voor peilingen, meer tijd voor de inhoud

113 ondertekeningen

De peilingen lijken het debat steeds meer te domineren. Ze zorgen voor een hijgerige dynamiek in de belangrijke laatste week van de verkiezingen. Peilingen zijn niet slecht. Maar we willen niet dat ze dominant worden bij het bepalen van onze stem.

Petitie

Wij

Nederlanders die mogen stemmen

 

constateren dat:

De vorige verkiezingen hebben laten zien: peilingen bepalen uitslagen. Uit wetenschappelijk onderzoek weten we dat aandacht voor peilingen ervoor zorgt dat kiezers anders stemmen. We willen bij de stijgers horen en niet bij de dalers. ‍ Peilingen zijn niet slecht. Maar we willen niet dat peilingen dominant worden bij het bepalen van onze stem. Want als peilingen de media domineren, is er minder tijd om te praten over standpunten en plannen.

 

en verzoeken

Wij roepen op tot een Peilingpauze. We vragen journalisten, talkshows, actualiteitenprogramma’s, opiniemakers en redacties: geef in de week voor de verkiezingen minder aandacht aan peilingen. Zodat er meer tijd is voor de inhoud.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
brancheorganisatie 
Petitieloket:
Petitionaris:
Marije Brinkhorst 
Organisatie:
Meute en Studio Piraat 

Geschiedenis

Ondertekeningen