You, the petitioner
Thumbnail   petities.nl

PeilingPauze: minder aandacht voor peilingen, meer tijd voor de inhoud

113 signatures

De peilingen lijken het debat steeds meer te domineren. Ze zorgen voor een hijgerige dynamiek in de belangrijke laatste week van de verkiezingen. Peilingen zijn niet slecht. Maar we willen niet dat ze dominant worden bij het bepalen van onze stem.

Petition

We

Nederlanders die mogen stemmen

 

establish that:

De vorige verkiezingen hebben laten zien: peilingen bepalen uitslagen. Uit wetenschappelijk onderzoek weten we dat aandacht voor peilingen ervoor zorgt dat kiezers anders stemmen. We willen bij de stijgers horen en niet bij de dalers. ‍ Peilingen zijn niet slecht. Maar we willen niet dat peilingen dominant worden bij het bepalen van onze stem. Want als peilingen de media domineren, is er minder tijd om te praten over standpunten en plannen.

 

and request

Wij roepen op tot een Peilingpauze. We vragen journalisten, talkshows, actualiteitenprogramma’s, opiniemakers en redacties: geef in de week voor de verkiezingen minder aandacht aan peilingen. Zodat er meer tijd is voor de inhoud.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
brancheorganisatie 
Petition desk:
Lead petitioner:
Marije Brinkhorst 
Organisation:
Meute en Studio Piraat 

History

Signatures