U, de petitionaris
Lindtwind

Geen windmolens op Groote Lindt Zwijndrecht

323 ondertekeningen

De Provincie weigert Groote Lindt te schrappen uit de Verordening Ruimte en Mobiliteit. Ondanks het feit dat de gemeente Zwijndrecht aangeeft dat er nergens plaats is voor windturbines. Zeg nee tegen windturbines op Groote Lindt. Zeg nee tegen de provincie.

Petitie

Wij

de bewoners van het gebied grenzend aan bedrijventerrein Groote Lindt in Zwijndrecht

 

constateren dat:

dat er in het concept toetsingskader windmolens en de daarmee samenhangende communicatie naar bewoners toe, voorbij wordt gegaan aan de belangen en bezwaren van de bewoners in het gebied. Grootste bezwaar is de geluidsoverlast vanwege de korte afstand tot de woningen en de plaatsing op een windgevoelig stuk, waarmee de zogenoemde normering zeker zal worden overschreden en de overlast voor bewoners onaanvaardbaar zal zijn.

 

en verzoeken

Dringend verzoek om alternatieven te zoeken buiten dit gebied, waar de bewoners worden gespaard. Zeker mbt. plannen om een windmolen te plaatsen bij firma Heerema, waardoor de geluidsnorm voor bewoners van een HELE woonwijk extreem zal worden overschreden

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Provincie Zuid-Holland 
Petitieloket:
Einddatum:
01-09-2017 
Petitionaris:
Francis van Oorschot 
Organisatie:
LindtWind bewonersbelangen 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Provincie weigert Groote Lindt te schrappen als windturbinelocatie

De petitie blijft van kracht, omdat de Provincie weigert Groote Lindt te schrappen als windturbinelocatie. Ondanks het standpunt van de gemeente Zwijndrecht, dat nergens plaats ziet voor windturbines en die weigert een alternatieve locatie aan te bieden in ruil voor Groote Lindt. Daarbij komt, dat de Provincie ook nog eens een vergunning heeft verleend voor het uitbreiden van de chemische opslag aan het naastgelegen chemische bedrijf, waarmee de veiligheidsrisico's alleen maar toenemen voor de bewoners direct grenzend aan het bedrijventerrein.

+Lees meer...

Dit najaar valt het definitieve besluit bij de Provincie of Groote Lindt blijft staan in de VRM. Blijf dus tekenen!

06-07-2017