U, de petitionaris
Img 3631

Geef het fietspad terug in de Spuistraat

48 ondertekeningen

Het verdwenen fietspad in de Spuistraat leidt tot onwenselijke situaties voor voetgangers en fietsers. Dit is uitgebreid gedocumenteerd, in de krant, op tv, op video en foto.


Een definitieve oplossing is om de rijbaan naar links te verschuiven ten koste van de parkeerplaatsen daar en een nieuw fietspad rechts van de rijbaan te leggen. Er zijn veel parkeergarages in de buurt.

Petitie

Wij

fietsers, voetgangers en omwonenden

 

constateren

  • het fietspad in de Spuistraat is verwijderd
  • dit levert onwenselijke situaties op
  • de Nieuwezijds is geen alternatief tijdens de verbouwing

 

en verzoeken

  • zo snel mogelijk een tijdelijk fietspad op het nieuwe trottoir af te tekenen met gele lijnen
  • een definitieve oplossing te kiezen in overleg met voetgangers, fietsers en andere belanghebbenden
  • dat het overleg met de belanghebbenden openbaar is, genotuleerd wordt en besproken in de gemeenteraad
  • dat aan het overleg een verkeerskundig onderzoek vooraf gaat, uitgevoerd door een extern bureau minstens een half jaar na het opleveren van de Nieuwezijds en de ondergrondse fietsenstalling bij het CS.
  • dat het tijdelijke fietspad tot en met een stemming in de gemeenteraad over de definitieve oplossing in stand wordt gehouden.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Besloten is dit raadsadres in handen van het college van burgemeester en wethouders te stellen ter afhandeling

Deze petitie als raadsadres VN2022-019880 staat op de agenda van de gemeenteraad als: Gevolgen van het opbreken van het fietspad in de Spuistraat (TA2022-000642) en "Besloten is dit raadsadres in handen van het college van burgemeester en wethouders te stellen ter afhandeling"

  • Datum ingediend: 2022/07/15
  • Oorspronkelijke einddatum: 2022/08/24

Verder is nog niets bekend..

19-09-2022

Gebeld met de gebiedsmakelaar

Gebeld met de gebiedsmakelaar. Op ambtelijk niveau zijn er ook zorgen over de nieuwe situatie.

+Lees meer...

Oorzaak van de problemen is dat de Nieuwezijds noord tot uiterlijk juni 2024 in verbouwing is voor het project Oranje Loper. Extra autoverkeer komt nu door de Spuistraat. Daarnaast is de huidige inrichting niet geschikt als fietsstraat.

Overwogen wordt nu om misschien een stopverbod voor autoverkeer in te stellen in combinatie met meer laadlosplaatsen.

Zie ook het verkeersbesluit waarmee de huidige situatie is besloten en de vergadering in de stadsdeelcommissie op 26 oktober 2021 waarin insprekers van met name de Fietsersbond waarschuwden voor de huidige situatie.

Overigens heeft de Fietsersbond ook al een melding binnen gekregen van een fietser die door een taxideur is gevloerd, met gezichtsletsel als resultaat. Onder andere zijn tanden eruit. De passagier stapte plots uit daar aan het begin van de Spuistraat waar de eerste rood verlichte ramen te zien zijn. Passagier maakte zich ook uit de voeten. Taxichauffeur had alle aandacht voor het slachtoffer en bracht hem ook naar het OLVG

22-06-2022