You, the petitioner
Kijken. luisteren en verbinden copy 3 4

Bezuinig niet op onderwijs, kunst en cultuur

229 signatures

Onderwijs, kunst en cultuur zijn onlosmakelijk verbonden met de ontwikkeling van het individu in onze pluriforme samenleving. Bezuinigen op onderwijs, kunst en cultuur komt de kwaliteit van onze democratie niet ten goede. Zij zijn veel te kostbaar als bouwsteen in onze samenleving.

Petition

We

die streven naar een samenleving van vrijheid in verbondenheid voor ieder mens.

 

establish that:

  • crisissituaties, zoals de coronapandemie, hebben aangetoond dat onderwijs, kunst en cultuur onlosmakelijk verbonden zijn met het welzijn en de veerkracht van burgers
  • een sociaal Nederland dat in vrijheid en verbondenheid met nieuwe vaardigheden en kwaliteiten krachtige individuen voortbrengt voor een rechtvaardige samenleving.
  • daarop bezuinigen een averechts effect zal hebben op de toekomst van onze jongeren.

 

and request

  • het recht op kunst en cultuur (net als het onderwijs) als een grondrecht voor alle in Nederland wonende burgers te erkennen
  • alles te doen om de ontwikkeling van het individu in vrijheid te waarborgen
  • niet te bezuinigen op onderwijs, kunst en cultuur en haar creatieve vermogens als belangrijke bouwstenen, om de toekomst voor iedereen bereikbaar te maken.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Lead petitioner:
Michael de Roo 
Organisation:
MdR- Culrturele Projecten 

History

Signatures