U, de petitionaris
Kijken. luisteren en verbinden copy 3 4

Bezuinig niet op onderwijs, kunst en cultuur

229 ondertekeningen

Onderwijs, kunst en cultuur zijn onlosmakelijk verbonden met de ontwikkeling van het individu in onze pluriforme samenleving. Bezuinigen op onderwijs, kunst en cultuur komt de kwaliteit van onze democratie niet ten goede. Zij zijn veel te kostbaar als bouwsteen in onze samenleving.

Petitie

Wij

die streven naar een samenleving van vrijheid in verbondenheid voor ieder mens.

 

constateren dat:

  • crisissituaties, zoals de coronapandemie, hebben aangetoond dat onderwijs, kunst en cultuur onlosmakelijk verbonden zijn met het welzijn en de veerkracht van burgers
  • een sociaal Nederland dat in vrijheid en verbondenheid met nieuwe vaardigheden en kwaliteiten krachtige individuen voortbrengt voor een rechtvaardige samenleving.
  • daarop bezuinigen een averechts effect zal hebben op de toekomst van onze jongeren.

 

en verzoeken

  • het recht op kunst en cultuur (net als het onderwijs) als een grondrecht voor alle in Nederland wonende burgers te erkennen
  • alles te doen om de ontwikkeling van het individu in vrijheid te waarborgen
  • niet te bezuinigen op onderwijs, kunst en cultuur en haar creatieve vermogens als belangrijke bouwstenen, om de toekomst voor iedereen bereikbaar te maken.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Petitionaris:
Michael de Roo 
Organisatie:
MdR- Culrturele Projecten 

Geschiedenis

Ondertekeningen