You, the petitioner

Behoud de wijk Mrija in Vlaardingen

790 signatures

De Gemeente Vlaardingen is voornemens om de recent geopende wijk Mrija, voor Oekraïense vluchtelingen, over drie jaar weer af te breken en plaats te laten maken voor de nieuw geplande Waterzuiveringsinstallatie.

Naar verwachting zal er op 12 oktober 2023 een besluitvormende vergadering plaatsvinden.

Petition

We

Verschillende kerken, organisaties en anderen.

 

establish that:

  • Dat de gemeente Vlaardingen voornemens is de recent op 12 september 2023 geopende wijk Mrija over drie jaar af te breken, om plaats te laten maken voor de nieuw geplande Waterzuiveringsinstallatie.
  • Het is allerminst zeker dat de huidige bewoners dan al kunnen terugkeren naar een veilig Oekraïne.
  • Daarbij zou deze prachtige nieuwe wijk de komende 10-15 jaar aan andere toekomstige bewoners onderdak kunnen bieden.

 

and request

Het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Vlaardingen, om de wijk Mrija niet over drie jaar weer af te laten breken.

The answer

Update over Mrija Vlaardingen

Wij willen u bedanken voor uw steun aan de petitie voor de mensen in de wijk Mrija. Helaas hebben we 69% van de gemeenteraadsleden niet op andere gedachten kunnen brengen om de wijk voorlopig, dus zo lang als nodig is, open te houden voor de oorlogsvluchtelingen en eventueel voor jonge Vlaardingers. Als het doorgaat, dan zal de wijk Mrija halverwege 2026 worden afgebroken. Wij willen de bewoners niet loslaten.

 

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
Vlaardingen 
Petition desk:
Closing date:
2023-10-12 
Status:
Answered 
Lead petitioner:
Harry de Vries en Simon van Kuijk 

History

Signatures

Updates

Update over Mrija Vlaardingen

Wij willen u bedanken voor uw steun aan de petitie voor de mensen in de wijk Mrija. Helaas hebben we 69% van de gemeenteraadsleden niet op andere gedachten kunnen brengen om de wijk voorlopig, dus zo lang als nodig is, open te houden voor de oorlogsvluchtelingen en eventueel voor jonge Vlaardingers. Als het doorgaat, dan zal de wijk Mrija halverwege 2026 worden afgebroken. Wij willen de bewoners niet loslaten..

2023-11-10