U, de petitionaris

Behoud de wijk Mrija in Vlaardingen

790 ondertekeningen

De Gemeente Vlaardingen is voornemens om de recent geopende wijk Mrija, voor Oekraïense vluchtelingen, over drie jaar weer af te breken en plaats te laten maken voor de nieuw geplande Waterzuiveringsinstallatie.

Naar verwachting zal er op 12 oktober 2023 een besluitvormende vergadering plaatsvinden.

Petitie

Wij

Verschillende kerken, organisaties en anderen.

 

constateren dat:

  • Dat de gemeente Vlaardingen voornemens is de recent op 12 september 2023 geopende wijk Mrija over drie jaar af te breken, om plaats te laten maken voor de nieuw geplande Waterzuiveringsinstallatie.
  • Het is allerminst zeker dat de huidige bewoners dan al kunnen terugkeren naar een veilig Oekraïne.
  • Daarbij zou deze prachtige nieuwe wijk de komende 10-15 jaar aan andere toekomstige bewoners onderdak kunnen bieden.

 

en verzoeken

Het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Vlaardingen, om de wijk Mrija niet over drie jaar weer af te laten breken.

Het antwoord

Update over Mrija Vlaardingen

Wij willen u bedanken voor uw steun aan de petitie voor de mensen in de wijk Mrija. Helaas hebben we 69% van de gemeenteraadsleden niet op andere gedachten kunnen brengen om de wijk voorlopig, dus zo lang als nodig is, open te houden voor de oorlogsvluchtelingen en eventueel voor jonge Vlaardingers. Als het doorgaat, dan zal de wijk Mrija halverwege 2026 worden afgebroken. Wij willen de bewoners niet loslaten.

 

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Vlaardingen 
Petitieloket:
Einddatum:
12-10-2023 
Status:
Beantwoord 
Petitionaris:
Harry de Vries en Simon van Kuijk 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Update over Mrija Vlaardingen

Wij willen u bedanken voor uw steun aan de petitie voor de mensen in de wijk Mrija. Helaas hebben we 69% van de gemeenteraadsleden niet op andere gedachten kunnen brengen om de wijk voorlopig, dus zo lang als nodig is, open te houden voor de oorlogsvluchtelingen en eventueel voor jonge Vlaardingers. Als het doorgaat, dan zal de wijk Mrija halverwege 2026 worden afgebroken. Wij willen de bewoners niet loslaten..

10-11-2023