You, the petitioner

Water en sanitaire voorzieningen zijn een mensenrecht

Europees Burgerinitiatief

Water is een openbaar goed, geen handelswaar - We verzoeken de Europese Commissie om een voorstel voor wetgeving te doen waarin het recht op water en sanitaire voorzieningen, zoals erkend door de Verenigde Naties, is opgenomen en de voorziening van water en sanitatie als essentiële publieke diensten voor iedereen wordt bevorderd.

Petition

We

Europeanen

 

establish that:

Water en sanitaire voorzieningen zijn een mensenrecht! Water is een publiek goed, geen handelswaar!

 

and request

We verzoeken de Europese Commissie om een voorstel voor wetgeving te doen waarin het recht op water en sanitaire voorzieningen, zoals erkend door de Verenigde Naties, is opgenomen en de voorziening van water en sanitatie als essentiële publieke diensten voor iedereen wordt bevorderd.

De EU-wetgeving moet eisen dat overheden garanderen dat alle burgers kunnen beschikken over voldoende en schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen. We dringen er op aan dat: 1. De EU-instellingen en Lidstaten worden verplicht om er voor te zorgen dat alle inwoners kunnen genieten van het recht op water en sanitaire voorzieningen. 2. De watervoorziening en het beheer van de watervoorraden niet aan ‘interne marktregels’ worden onderworpen en dat de waterdiensten van liberalisering worden uitgesloten. 3. De EU zich nog meer inspant om universele toegang tot water en sanitaire voorzieningen te bereiken.

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
Europese Commissie 
Petition desk:
Closing date:
2013-11-01 
Status:
Sign elsewhere 
Lead petitioner:
George de Roos 
Organisation:
European Federation of Public Service Unions 

History

Signatures