You, the petitioner
Screenshot 2023 10 14 at 14.09.57

Voorkom extra bierbelasting

Het demissionaire kabinet maakt bier duurder doordat het volgend jaar de bierbelasting wil verhogen. Doordat ook per 1 januari het systeem verandert waarmee deze belasting wordt berekend, loopt de verhoging voor prachtige bieren op tot boven de 50%. Zo wordt bijvoorbeeld een flesje of blikje tripel al snel dubbeltjes duurder. Deze verhoging komt hard aan bij de bierdrinker en brouwerijen.

Petition

We

De bierbrouwers van Nederland

 

establish that:

  • Brouwerij en horeca hebben het zwaar
    De brouwerijsector maakt al langer een moeilijke tijd door. De resultaten van veel lokale brouwerijen staan door alle kostenstijgingen zwaar onder druk. Daardoor zijn er diverse brouwerijen die helaas hun deuren hebben moeten sluiten. Brouwerijen maar ook de horeca knokken om te overleven, maar staan nu nog eens extra onder druk door een opeenstapeling van maatregelen die worden opgelegd vanuit de politiek.

  • Duurder dan in Duitsland en BelgiĆ«
    De brouwerijen en horeca zien in de grensprovincies steeds meer van hun klanten en gasten de grens overgaan om daar hun bier te kopen. Als per 1 januari de dubbele belastingverhoging doorgaat, dan betalen we straks in Nederland ruim 80% meer bierbelasting dan in Belgiƫ en maar liefst 360% meer dan in Duitsland.

 

and request

Voorkom extra bierbelasting.

The answer

Stop Extra Bierbelasting

De petitie is elders te ondertekenen, op StopExtraBierbelasting.nl

 

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
2024-01-12 
Status:
Sign elsewhere 
Website:

History

Signatures

Updates

Stop Extra Bierbelasting

De petitie is elders te ondertekenen, op StopExtraBierbelasting.nl.

2023-10-14