You, the petitioner
20220706 082115

Vervolg schietende agent Heerenveen voor poging tot moord

We hebben allemaal de afschuwelijke beelden gezien van een agent die bewust, en gericht schiet op een wegrijdende tractor, die op het moment van rijden geen enkel gevaar vormde voor hem en zijn collega's. Uit de beelden blijkt overduidelijk dat deze agent juist zelf een voorwaartse beweging maakt.

Petition

We

De ondertekenaars van deze petitie en allen die staan voor de rechtsstaat

 

observe

Dat naar onze mening deze agent met het gebruik van - in potentie dodelijk - geweld zijn boekje ver te buiten is gegaan. Uit niets blijkt dat deze agent, of één van zijn collega's in daadwerkelijk gevaar is gebracht door de bestuurder van deze tractor, en dat zijn gerichte schoten daarom buitenproportioneel en in strijd met zijn geweldsinstructie zijn.

 

and request

De politiek een strafrechtelijke vervolging in te stellen m.b.t. poging tot moord, en deze agent bovendien onmiddelijk zijn ontslag aan te zeggen. Het signaal dat uitgaat van agenten die schieten wanneer zij dat wensen is onacceptabel, en ondermijnt bovendien het reeds tanende gezag van de Nederlandse politie nog verder. Als burgers eisen wij de-escalerende agenten die staan voor hun beroepscode, en geen triggerhappy Dirty Harry's.

The answer

Strafrechtelijk onderzoek naar agent die op tractor Jouke (16) schoot

Het Openbaar Ministerie begint een strafrechtelijk onderzoek tegen de agent die op 5 juli tijdens een boerenprotest gericht op een 16-jarige tractorbestuurder schoot. De agent wordt verdacht van poging tot doodslag. (...) lees verder

 

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
minister 
Petition desk:
Status:
Answered 
Lead petitioner:
Michel Mulder 

History

Signatures

Updates

Strafrechtelijk onderzoek naar agent die op tractor Jouke (16) schoot

Het Openbaar Ministerie begint een strafrechtelijk onderzoek tegen de agent die op 5 juli tijdens een boerenprotest gericht op een 16-jarige tractorbestuurder schoot. De agent wordt verdacht van poging tot doodslag.

+Read more...
2022-08-13