U, de petitionaris
7f037abd f6c3 4eae b037 9772e58866ef

Vergoed Kaftrio om cystic fibrosis te behandelen vanaf twee jaar oud

12.506 ondertekeningen

Vroegtijdige behandeling van Cystic Fibrosis brengt gezondheidswinst met zich mee.

Juist bij jonge patiëntjes kan schade worden voorkomen aan luchtwegen, darmen, lever en alvleesklier. De medicatie is er, de vergoeding voor onze kinderen nog altijd niet.

Vergoed met spoed, Kaftrio vanaf twee!

Petitie

Wij

ouders van een kind met cystic fibrosis (taaislijmziekte) namens onze kinderen die Kaftrio dringend nodig hebben, hun overige familie en alle ondertekenaars van de petitie

 

constateren dat:

  • een levensreddend en levenskwaliteit verhogend medicijn na goedkeuring door de EMA, nog steeds niet vergoed wordt vanuit de basisverzekering voor 2 tot en met 5-jarige kinderen
  • juist in de eerste levensjaren van een cystic fibrosis-patiënt winst valt te behalen
  • het proces te lang duurt voor ons en onze kinderen

 

en verzoeken

namens onze kinderen die Kaftrio dringend nodig hebben, hun overige familie en alle ondertekenaars van de petitie, met Vertex en het Zorginstituut Nederland om tafel te gaan om Kaftrio ook voor kinderen van twee tot en met vijf jaar met spoed vergoed te laten worden vanuit de basisverzekering.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
minister 
Petitieloket:
Petitionaris:
Charissa Koster van Dongen 

Geschiedenis

Ondertekeningen