You, the petitioner
Cf36bfb3 3baf 4e12 a7a8 98473c994b55

Verander het toilettenbeleid van het Helen Parkhurst college

392 signatures

Een mens heeft basisbehoeften. Hier is naar het toilet gaan er eentje van. Hoe is het dan mogelijk dat juist deze behoefte voor ons wordt verhinderd? Hoe de school hier nu mee omgaat, voelt als een inbreuk op onze privacy. Wij als leerlingen kunnen dit niet accepteren en daarom ondernemen wij nu actie! Wij willen ons prettig, veilig, gehoord en op ons gemak voelen op school en dat gevoel hebben wij op dit moment niet. Wij als leerlingen zouden deze inbreuk op onze privacy niet moeten tolereren! Teken deze petitie als je het met ons eens bent. Samen kunnen wij er wat aan doen!

Petition

We

leerlingen van het Helen Parkhurstcollege

 

observe

  • Als je tijdens de les naar het toilet moet, word je op de gang opgewacht om vervolgens te horen dat je in de pauze had moeten gaan. Dit is belachelijk. Een mens kan bepaalde dingen niet zelf controleren.
  • Je mag enkel onder “bepaalde omstandigheden” toch gaan. Dit betekent dus dat je eerst deze omstandigheden aan een docent uit zal moeten leggen, voordat je kunt gaan. Dit zijn dingen die privé zijn en leerlingen misschien liever niet delen.
  • Daarnaast zijn er leerkrachten die een leerling enkel naar het toilet laten gaan als de leerling zijn/haar mobiel aan de docent geeft. Ook dit is iets wat we niet accepteren. Een leerling kan een paniekaanval krijgen en zijn/haar therapeut even willen bellen, een meisje kan bepaalde producten nodig hebben die ze via anderen wil regelen en zo zijn er nog talloze scenario’s te bedenken.
  • Los van het feit dat we niet ongestoord het toilet kunnen bezoeken, is er nog een probleem. De ingangen van de toiletten hebben namelijk geen deur. Dit kan voor veel leerlingen tot problemen leiden. Hierbij kunt u denken aan leerlingen die een hijab dragen en zich willen opfrissen, leerlingen die gebruik maken van het urinoir enzovoort. Er lopen dagelijks grote aantallen leerlingen langs deze toiletten. Iedereen kan dus mogelijk naar binnen kijken. Ook hierbij wordt onze privacy geschonden.

 

and request

  • Allereerst dat er deuren geplaatst worden bij de ingangen van de toiletten.
  • Elke leerling mag naar het toilet gaan op elk moment van de dag, ongeacht de reden! Van zoiets kleins als naar het toilet gaan, zou niet zo een groot probleem gemaakt moeten worden!

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
schoolbestuur 
Petition desk:
Closing date:
2022-12-08 
Lead petitioner:
Leerlingen van het HP 
Organisation:
Namens een groep leerlingen. 

History

Signatures