You, the petitioner
Gevaarlijke straat door parkeren

Veiligheid voor fietsers en ruimte voor voetgangers in de Van Woustraat

1,700 signatures

De Van Woustraat is onveilig voor fietsers en de stoepen zijn overvol & slecht begaanbaar. Stadsdeel Zuid kiest in de herinrichtingsplannen voor auto-parkeerplaatsen waardoor de straat zelfs minder veilig wordt en de stoepen zelfs 1 meter smaller.

Petition

We

Bewoners van De Pijp

 

observe

Dat de Van Woustraat veel te onveilig is, zeker gezien de vele schoolgaande kinderen. De straat is een zgn 'red-route' en doorkruist veel schoolroutes. Ook zijn de stoepen slecht begaanbaar, met name voor mindervaliden. Een herinrichting zou de straat veiliger moeten maken, maar met het plan van stadsdeel Zuid wordt de straat volgens de Centrale Verkeerscommissie zelfs gevaarlijker voor fietsers en worden de stoepen zelfs 1 meter smaller.

 

and request

Gemeente Amsterdam en stadsdeel Zuid om hun verantwoordelijkheid te nemen en de Van Woustraat veiliger te maken. Zo snel mogelijk maatregelen te nemen om de huidige situatie te verbeteren en bij de herinrichtingsplannen de prioriteit te leggen bij veiligheid voor de fietser en ruimte voor de voetganger.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Amsterdam 
Petition desk:
Closing date:
2016-06-11 
Organisation:
Platform Bewoners van De Pijp 
Website:

History

Signatures

Updates

Vervolg petitie

We hebben besloten de petitie door te laten lopen. Als er geen tijdelijke maatregelen genomen worden om de straat veiliger te maken, of als de plannen voor de herinrichting ‘onveilig’ blijven, hebben we kennelijk de petitie aan de verkeerde overhandigd. We zullen dan de petitie inclusief nieuwe ondertekeningen, nogmaals overhandigen, maar dan aan de verantwoordelijk wethouder. Dus graag jullie handtekening voor een Van Woustraat met veiligheid en ruimte voor fietser en voetganger!.

2016-05-16

Nota van Uitgangspunten definitief - nog geen keus voor veiligheid en ruimte voor fietser en voetganger

Op 20 april heeft het Algemeen Bestuur van Stadsdeel Zuid de Nota van Uitgangspunten aangenomen. Tijdens deze vergadering is deze petitie overhandigd. Het aantal ondertekeningen stond op 1.350, met daarnaast 40 handtekeningen op papier.

Slettenhaar neemt 1350 handtekeningen in ontvangst voor verkeersveiligheid Van Woustraat tijdens verg.

+Read more...

alg.bestuur pic.twitter.com/jIMlPK0cs4— 020 stadsdeel Zuid (@StadsdeelZuid) April 20, 2016

De Nota van Uitgangspunten is door de politieke partijen aangepast. Naast de (volgens de Centrale Verkeerscommissie) onveilige variant met weinig ruimte voor voetgangers (autoparkeerplaatsen op de stoep), wordt een variant uitgewerkt met vrijliggende fietspaden en een variant zonder parkeren. De onveilige variant met weinig ruimte voor voetgangers is echter niet van tafel. De voorgestelde tijdelijke maatregelen om de straat nu al veiliger te maken, kregen geen meerderheid.

In het Voorlopig Ontwerp worden zodoende drie varianten uitgewerkt. Dit ontwerp kunnen we in de tweede helft van dit jaar verwachten.

Veiligheid en ruimte voor fietser en voetgangers is een stapje dichterbij gekomen, maar er is nog niet voor gekozen. Deze petitie blijft dus erg waardevol voor het vervolgtraject.

2016-04-23

Woensdagavond 20 april: bespreking in Bestuurscommissie van Stadsdeel Zuid

Woensdagavond 20 april bent u uitgenodigd voor de vergadering van het Algemeen Bestuur (AB) van Stadsdeel Zuid. De herinrichting van de Van Woustraat staat op de agenda, het AB zal een besluit nemen over de uitgangspunten van de herinrichting.

Tijdens deze vergadering wordt de petitie overhandigd.

Meer informatie over de vergadering: http://zuid.notudoc.nl/cgi-bin/agenda.cgi/action=view/id=3477

U kunt ook inspreken. Zie deze link voor aanmelden: https://www.amsterdam.nl/gemeente/bestuurscommissies/bestuurscommissie-z/formulieren/online/aanmeldingsformulier/.

2016-04-18