You, the petitioner
Screenshot 20220610 141101 chrome

Stop uitbuiting van stagiaires door tekort

9 signatures

Stagiaires worden soms uitgebuit. Stagiaires hebben geen recht op inkomsten. Het gebeurt heel vaak dat stagiaires normale werknemerstaken en verantwoordelijkheden volledig gratis moeten doen.

Petition

We

Alle personen die zich willen inzetten voor betere omstandigheden voor uitgebuite stagiaires.

 

observe

  • Dat stagiaires in Nederland als normale werknemers aan het werk zijn zonder een bijbehorend inkomen.
  • Op een stageplek moet geleerd worden, zoals dat ook in de wet staat beschreven.
  • Op het moment dat een bedrijf stagiaires gratis inzet als werknemer, met bijbehorende taken en verantwoordelijkheden, vervalt de feit dat het een stage is.
  • Bedrijven groeien over de rug van gratis stagiaires, er wordt veel druk gezet, en dit moet niet kunnen.

 

and request

Dat alle bedrijven met stagiaires die stage lopen om te leren en die behandelen als werknemer - zonder daarbij een passende vergoeding te geven - het recht moet worden ontnomen om stagiaires aan te nemen. Ook zouden ze een flinke boete moeten betalen. Dit is uitbuiting en onacceptabel.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Kabinet 
Petition desk:
Lead petitioner:
Giovanni Kleine 

History

Signatures

Updates

Weinig nieuws of actie rondom uitgebuite stagiaires

Ik had gedacht dat mensen en nieuwskanalen na het NOS nieuwsstukje meer aandacht voor dit onderwerp zouden hebben, helaas is dit niet het geval. Laten we met z'n allen opstaan en deze petitie ondertekenen om duidelijk te maken dat stagiaires niet uitgebuit mogen worden..

2022-06-14