You, the petitioner
D5884d4c d7bd 4815 b81d 52c1384bfeb0

Stop de Wet gegevensverwerking door samenwerkingsverbanden

179 signatures

Het voorstel voor de Wet gegevensverwerking door samenwerkingsverbanden (WGS) geeft overheidsorganisaties én private partijen zeer ruime bevoegdheden om persoonsgegevens met elkaar te delen. Dit kan grote gevolgen hebben voor mensen die ‘op het verkeerde lijstje’ terechtkomen. De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) roept de Eerste Kamer daarom op dit wetsvoorstel in de huidige vorm niet aan te nemen.

Petition

We

Burgers van Nederland, waar vrijheid, democratie en bescherming van privacy hoog staan aangeschreven

 

observe

  • Dat de Wet gegevensverwerking door samenwerkingsverbanden (WGS) in zijn huidige vorm een gevaarlijke volgende stap betekent in de vorming van een surveillancemaatschappij.
  • Terwijl de rook van de Toeslagenaffaire nog moet optrekken wordt hier de volgende technocratische misser in stelling gebracht.
  • De Autoriteit Persoonsgegevens waarschuwt de Eerste Kamer voor ‘kafkaëske praktijken’.
  • Burgers zetten het advies van de AP kracht bij met deze petitie.

 

and request

de WGS in de huidige vorm niet aan te nemen. Er ligt een duidelijk advies van de Autoriteit Persoonsgegevens waarin de tekortkomingen en verbeterpunten worden beschreven.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Eerste Kamer 
Petition desk:
Closing date:
2022-02-11 
Lead petitioner:
Harke de Vlas 
Website:

History

Signatures