You, the petitioner
Wij zijn het zat

Stop de inkrimping van de MPO

2 signatures

Keolis is van plan om op zeer korte termijn minder MPO-ers in te zetten in de concessies. Dagelijks zullen er nog maar twee MPO-ers beschikbaar zijn per concessie tussen 6:00 - 22:00 uur. Van 22:00 - 0:00 uur is er nog maar één MPO-er beschikbaar per concessie. Voor 6:00 en na 0:00 uur is er straks geen MPO-er meer aanwezig. Ze krijgen ook nog eens veel minder taken en gaan bij een calamiteit (ziekmelding, verslapen, enz.) de dienst eventueel aanvangen en desnoods uitrijden.

Dit betekend dat er vele momenten zullen zijn dat er geen MPO-er beschikbaar is en er veel meer van de chauffeurs geëist gaat worden. De rituitval zal toenemen, er moet langer gewacht worden op hulp en chauffeurs zullen in de vroege ochtenduren belast worden met de indeling van de bussen, kleine reparaties verrichten, opstarten bussen, enz. naast je rijwerk als chauffeur. De ondersteuning naar de chauffeurs is zeer belangrijk voor de dienstuitvoering en wordt straks ernstig verminderd wat onacceptabel is en waar iedereen last van gaat krijgen.

Niemand, helemaal niemand wil dit. Kom in actie, vertel Keolis wat je er van vind en teken deze petitie om dit plan te stoppen.

Petition

We

Wij zijn de chauffeurs, MPO, enz die er voor zorgen dat onze bussen dagelijks de weg op gaan.

 

observe

Wij constateren dat er een plan is waar de werkvloer de dupe van wordt, ondersteuning naar de chauffeurs achteruit gaat en er meer verlangd gaat worden van de chauffeurs. De werkdruk is al hoog. Er wordt gesproken over en vooral niet met de chauffeurs, MPO, enz die last krijgen van dit plan. Dat steekt enorm terwijl dit de belangrijkste mensen zijn die het uiteindelijke werk verrichten waar we allemaal dagelijks onze vruchten van plukken.

 

and request

Wij verzoeken Keolis dit plan te stoppen of op zijn minst uit te stellen om nog eens goed na te denken of dit wel de juiste keuze is. Overleg met de werkvloer te houden, hoe zij hier naar kijken en of er ideeën zijn die we gezamenlijk kunnen uitbouwen om zodoende gezamenlijk het beoogde resultaat te behalen.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
werkgever 
Petition desk:
Closing date:
2021-10-11 
Lead petitioner:
W. Zijn het zat 
Organisation:
W. Zijn het zat 

History

Signatures