You, the petitioner
Hier geen bollenveld!

Stop de giftige bollenteelt bij het Engelermeer

1,070 signatures

Gezondheid telt, hier geen bollenveld!

Naast het Engelermeer, bij waardevolle natuur, veel recreatie en bewoning, zijn plannen voor bollenteelt. Bij bollenteelt wordt veel landbouwgif gebruikt, met ernstige gevolgen voor de gezondheid van mensen en natuur. Er gaan gladiolen geteeld worden, die in de top 10 meest bespoten teelten staan.

Petition

We

bezorgde Bosschenaren, omwonenden, recreanten en anderen die verbonden zijn met het Engelermeer.

 

establish that:

  • de gezondheid van mens, dier en natuur ernstig in gevaar wordt gebracht met de geplande gladiolenteelt
  • landbouwgif is desastreus voor de biodiversiteit en leidt tot (zeer) ernstige gezondheidsklachten, blijkt keer op keer uit onderzoek
  • met name neurodegeneratieve aandoeningen zoals Parkinson, ALS en Alzheimer worden vaak genoemd als gevolg van blootstelling aan landbouwgif.

 

and request

de gemeente Den Bosch om alles in haar macht te doen om de geplande bollenteelt tegen te houden of gifvrij te maken en hiermee te voldoen aan haar verplichting om de gezondheid van haar inwoners, mens, dier en natuur, te beschermen.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
's-Hertogenbosch 
Petition desk:
Closing date:
2024-07-02 
Lead petitioner:
Partij voor de Dieren Den Bosch 
Organisation:
Partij voor de Dieren Den Bosch 
Website:

History

Signatures