You, the petitioner
Img 5221 1024x768

Stop de bomenkap langs de N366 in de provincie Groningen

157 signatures

Op 20 april heeft de gemeente Groningen besloten om ongeveer 2800 bomen te kapen voor de verbreding van de N366. In Rotterdam zijn ze al gestopt met vergelijkbaar plannen vanwege gebrek aan overeenkomsten. Wij ook vinden dit een verkeerde plan met zware gevolgen voor ons groene landschap.

Petition

We

Bewoners en liefhebbers van een onaangetast boomrijk landschap

 

observe

Dat kaalslag langs N-wegen is gestart. Beleidsmakers lopen kritiekloos achter discutabele aanbevelingen van kenniscentrum CROW aan, aangemoedigd door de ANWB. Omwonenden en groene belangengroepen worden amper betrokken bij de plannen; schandalig en strijdig met beleid dat vraagt om betrokken burgers. Kale bermen nodigen juist uit tot harder rijden, met ernstiger letsel bij ongevallen. Roekeloos rijden veroorzaakt ongelukken, bomen krijgen de schuld.

 

and request

De kap langs N366 in de provincie Groningen onmiddellijk te stoppen en samen met omwonenden en andere belanghebbenden de plannen opnieuw, maar met andere uitgangspunten vorm te geven. Iedereen is voor een grotere verkeersveiligheid maar niet ten koste van ons landschap. Omwonenden hebben door hun plaatselijke kennis vaak meer en beter inzicht in alternatieven om de verkeersveiligheid ter plaatse nog verder te verbeteren. Een goede afweging van zowel het belang van verkeersveiligheid alswel het belang van natuur- en landschapsbehoud is essentieel.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Provincie Groningen 
Petition desk:
Closing date:
2016-07-24 
Organisation:
De Bomenridders Groningen 
Website:

History

Signatures