You, the petitioner

Stop de afbraak van de Nederlandse krijgsmacht

16 signatures

De afgelopen twintig jaar heeft de Nederlandse krijgsmacht bezuiniging op bezuiniging doorgemaakt. De krijgsmacht is nu zo klein, dat de Nederlandse externe belangen niet meer beveiligd kunnen worden, terwijl onze economie van de export afhankelijk is. Hoog tijd om het tij te keren!

Petition

We

Wij zijn een groep betrokken burgers, actief dienende en oud-militairen, die op LinkedIn actief zijn.

 

establish that:

Dat Nederland dreigt geen krijgsmacht van betekenis over te houden, een 'free rider' binnen de NAVO dreigt te worden en dat daardoor onze externe belangen (voortbestaan NAVO, bescherming directe economische belangen en de handhaving van internationale stabiliteit, vrede en veiligheid)in het geding zijn. Wij constateren ook onbegrip, onkunde en gebrek aan belangstelling voor Defensie onder alle politieke partijen.

 

and request

Wij verzoeken de jarenlange tendens om steeds meer te bezuinigen op Defensie te keren en het financieringstekort niet te vullen met het huidige - en oplopende - defensie tekort. Concreet eisen wij dat er komende jaren - ondanks de crisis - niet verder op Defensie wordt bezuinigd. Tevens eisen wij, dat er een toekomstgerichte defensienota verschijnt, gebaseerd op de Verkenningen van 2010, die stipuleert welke potentiƫle bedreigingen zich komende jaren kunnen voordoen en hoe de krijgsmacht daarop zal worden ingericht.

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
Kabinet 
Petition desk:
Closing date:
2016-09-01 
Status:
Withdrawn 
Lead petitioner:
Peter-Paul de Waal 

History

Signatures