You, the petitioner
Anbos hs petitie

Schoonheidspecialist naar 6% en/of vrijstelling BTW

7,767 signatures

Ongelijke behandeling van de BTW voor schoonheidsspecialist brengt een onacceptabel onderscheid in de uiterlijke verzorgingsector en zorgsector aan. Terwijl in de gezondheidszorg er BTW vrijstelling is en de kapper de handhaving van 6% BTW heeft, krijgt de schoonheidsspecialist een BTW-verhoging.

Petition

We

Schoonheidspecialist, Zorgverlener-schoonheidspecialist met kwalificatie en collega's uit de sector

 

establish that:

De schoonheidspecialist is van mening dat, net zoals bij de kapper, het beroep een arbeidsintensieve dienst is. Waarbij de kapper laag tarief heeft en de schoonheidspecialist met een BTW-verhoging te maken krijgt naar 21%. De zorgverlener schoonheidspecialist draagt BTW af over para medische behandelingen waarbij de gezondheidskosten onnodig hoog zijn. In de gezondheidszorg geldt BTW vrijstelling ook de collega's bijv. huidtherapeut is vrijgesteld van btw bij soort gelijke diensten.

 

and request

Er mag geen onderscheid gemaakt worden in het BTW-tarief binnen de uiterlijke verzorging branche voor arbeidsintesieve beroepen. Ook de schoonheidspecialist moet naar 6% BTW voor intensieve werkzaamheden! en voor schoonheidsspecialist-zorgverlener een vrijstelling van BTW voor zorg diensten. Een gelijk BTW-tarief verlicht de concurentie positie voor de schoonheidsspecialist, stimuleert het ondernemerschap, repareert de ongelijke behandeling.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
2019-11-27 
Lead petitioner:
Marleen van Norden 
Organisation:
HUIDspecialist┬« & ANBOS 
Website:

History

Signatures