You, the petitioner

Schaf energiebelasting af op Nederlandse schone energie

9 signatures

Een schoon Nederland betekent een duurzaam Nederland. In plaats van meer belasting en subsidieregels die niemand snapt is het veel simpeler om de energiebelasting op schone groene energie die in Nederland wordt gemaakt af te schaffen!

Petition

We

bezorgde inwoners van Nederland. Betrokken met ons land en een schonere toekomst.

 

establish that:

Dat de energieprijzen in Nederland almaar blijven stijgen. Dat een groot gedeelte van de energieprijs bestaat uit een belasting op de energie. Dat deze belasting ook geheven wordt over energie die op duurzame schone wijze geproduceerd wordt. Dat deze belasting over schone energie huishoudens niet stimuleert om contracten af te sluiten voor groene energie, omdat deze duurder of even duur is.

 

and request

Het kabinet af te zien van het heffen van belasting op duurzame energie die in Nederland geproduceerd wordt. Zodoende zal de rekening voor de eindgebruiker lager uitvallen en bestaat er voor bedrijven meer marge waardoor investeren interessanter wordt. Op deze manier wordt een duurzame groene industrie gestimuleerd binnen Nederland zonder dat er complexe subsidie regels aan te pas komen die de gemiddelde Nederlander niet snapt. Op deze manier zal er in Nederland een meer doorzichtige groene energie markt kunnen ontstaan waar er niet gewerkt kan worden met ondoorzichtige groene certificaten uit het buitenland. Dit zal er voor zorgen dat de belasting korting geheel ten goede komt aan Nederlandse inwoners en gebruikt zal worden door bedrijven om binnen Nederland in groene energie te investeren.

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
Kabinet 
Petition desk:
Closing date:
2013-07-01 
Status:
Withdrawn 
Lead petitioner:
Gijs Peskens 

History

Signatures