You, the petitioner
Fastfood amsterdam1

Overheid, maak ons weer gezond: verminder aanbod van de grote fastfoodketens

229 signatures

Het Nederlandse volk wordt te dik en geteisterd door chronische westerse ziekten zoals obesitas, suikerziekte en hart- en vaatziekten. Dit alles kost ons miljarden in de gezondheidszorg en gaat in de komende jaren alleen maar oplopen in kosten.
We moeten op dieet, meer sporten en ons inhouden tegen alle verleidingen om ons heen. De verleiding moeten wij tegengaan om een snack te kopen bij de McDonald's of bij Burger King of KFC, de roltrap te nemen die voor onze neus wordt aangeboden in plaats van de normale trap, het snoepgoed te negeren die overal bij de kassa's worden aangeboden. Binnen een paar seconden kunnen we een snackbar vinden, maar soms zijn we lange tijd op zoek naar een plek waar ze gezond voedsel aanbieden. Daarnaast is het kopen van een hamburger goedkoper dan een salade. Dit klopt toch niet?

We kunnen wel tegen verleidingen vechten, echter kan de overheid het ook makkelijker maken en streven naar een gezonde samenleving zonder dat we moeten vechten voor gezond leven! Een gezondere samenleving kan worden bevorderd door het aanbod van fastfoodketens te verminderen, fastfood en suikerproducten duurder te maken dan gezond voedsel, gezond voedsel toegankelijker maken in aanbod en prijs en beweging te stimuleren door het nemen van de trap te bevorderen.

Geen zin meer om te moeten vechten voor gezond eten en een gezonde levensstijl en zou gezond eten en gezond leven als basis faciliteit voor elk persoon beschikbaar moeten zijn? Doe dan mee en teken deze petitie!

Petition

We

Het Nederlandse volk

 

observe

Constateren dat onze leefomgeving en faciliteiten verbonden met het voedselaanbod en beweging een nadelige invloed heeft op onze gezondheid.

 

and request

Daarbij verzoeken wij het aanbod van grote fastfood ketens te verminderen, gezond eten toegankelijker te maken en te promoten, producten met suiker of fastfood duurder te maken en/of gezond voedsel goedkoper te maken.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
2016-04-13 
Website:

History

Signatures