You, the petitioner

ov-chipkaart? Werkt niet! Rekeningreizen is het KLANTVRIENDELIJKE alternatief

8 signatures

De ov-chipkaart heeft het niet gehaald. Kon ook niet anders. KlantONvriendelijker kan het bijna niet: Opladen, storingen, fraudegevoelig, onveilig, omslachtig, duurder, onduidelijk en al veel geld kwijt voordat je een meter hebt gereisd. Alsof het niet anders kan. Het kan wel degelijk anders. Reis nu, betaal later. Niks opladen. Achteraf de rekening thuis. Gespecificeerd. Rekeningreizen zogezegd. Met uw eigen pasje. Zonder pin, dus veilig.

Petition

We

Nederlanders

 

observe

Dat de ov-chipkaart (ovck) zoveel nadelen heeft dat deze kaart niet voldoet en ongewenst is als opvolger van de strippenkaart en het treinkaartje. Dat het OV-gebruik niet wordt bevorderd maar belemmerd door het ov-chip systeem, waarbij niet de wensen van de consument maar die van het OV centraal staan. Dat de ovck meerdere malen heeft aangetoond onveilig en fraudegevoelig te zijn en bijna voortdurend in opspraak is. Dat de consument -net als bij de chipknip- steeds minder bereid is te betalen voor iets (vervoer) dat nog niet gepresteerd/geleverd is. Dat de O van 'OV' OPENBAAR betekent, zodat de toegang tot dit vervoer optimaal moet zijn en niet belemmerd door een heel apart, omslachtig en allang achterhaald gesloten betalingssysteem dat alleen in het OV geldt. Dat een (gepatenteerd) alternatief al jaren bekend is bij de overheid en politici doch dat daarop geen aktie is ondernomen.

 

and request

In het belang van de reizigers de problematiek rond - en de lage acceptatiegraad van de ov-chipkaart nu in ogenschouw te nemen en ruimte te geven aan de introductie van een alternatief voor de ov-chipkaart dat bovengenoemde bezwaren niet kent, zodat het OV optimaal toegankelijk wordt voor iedereen, dus ook voor bijvoorbeeld ouderen, visueel gehandicapten, studenten incidentele OV-reizigers en toeristen.
Te bedenken dat hoe toegankelijker het OV is, hoe meer mensen er gebrik van maken en hoe lager de filedruk kan zijn.

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
2011-01-27 
Status:
Withdrawn 
Lead petitioner:
Ronald van Os 

History

Signatures