U, de petitionaris
1024px jumbo logo.svg 1242788086

Jumbo mag niet stoppen met vleesaanbiedingen

  • Helaas, petities.nl is voor petities aan de overheid en dergelijke monopolisten. Uw petitie gaat over een marktkwestie waar alternatieven voor (mogelijk) zijn. De overheid gaat daar niet over.

  • Als de markt niet vrij genoeg is of de consument beter beschermd moet worden dan kunt u natuurlijk wèl in een petitie vragen de marktwerking te verbeteren, want daar gaat de overheid over.

  • Voordat u een petitie aan een bedrijf richt is het handig om eerst een klacht in te dienen bij klantenservice en het antwoord af te wachten. Dat antwoord kunt u dan letterlijk citeren in een petitie, zodat iedereen kan lezen dat en waarom er niet geluisterd wordt naar de klacht.

  • De meeste bedrijven behandelen alle klachten systematisch. U krijgt ook persoonlijk antwoord en vergelijkbare klachten worden geteld en geanalyseerd. Alles wat binnenkomt via alle kanalen vormt samen een petitie zeg maar. Wat u vraagt wordt ook doorgerekend en uitgerekend als het bedrijf dat niet al heeft gedaan. Originele en nieuwe vragen gaan doorgaans ook direct door naar de directie of het hoofd van de marketing!

  • Het antwoord kunt u via internet aan anderen laten zien met de oproep ook de klantenservice erover aan te schrijven of te bellen. Eventueel kunt u een voorbeeldbrief om op te sturen laten circuleren om het gelijkgestemden makkelijker te maken de klantenservice aan te schrijven. Als er veel reacties komen kan dat de rekensom die ze maken veranderen, eventueel na een extra marktonderzoek.

  • Ook kunt u Consumentenbond, Radar en Kassa inschakelen als u persoonlijk een zaak heeft.

  • Als u toch een petitie aan een bedrijf wilt richten, dan kunt u een andere petitiewebsite gebruiken. Op petities.pagina.nl staan een aantal alternatieven genoemd.


Jumbo stopt vanaf eind mei 2024 met vleesaanbiedingen. Mensen eten al vlees voor miljoenen jaren. We hebben vlees nodig. De alternatieven zijn nog niet goed genoeg. Iedere Nederlander moet toegang houden tot vleesm

Jumbo staat steeds verder weg van haar klanten. Teken deze petitie!

Petitie

Wij

Alle vleesetende Nederlanders

 

constateren dat:

Jumbo eind mei 2024 gaat stoppen met vleesaanbiedingen van vers vlees.

 

en verzoeken

Dat Jumbo gewoon vleesaanbiedingen blijft voeren, zodat alle Nederlanders recht houden op vrije voedselkeuze. En dit ook kunnen blijven betalen

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Petitieloket:
Status:
Gesloten 
Petitionaris:
Bert de Groot 

Geschiedenis

Ondertekeningen