You, the petitioner
Dia1

Houd het Scheepvaartkwartier leefbaar, verwerp het bestemmingsplan G. Zalmhaven!

792 signatures

De gemeente Rotterdam wil toestaan dat er een kolossaal gebouw (485 appartementen, 531 parkeerplaatsen, 7000m2 kantoor) neergezet mag worden in het mooie negentiende eeuwse Scheepvaartkwartier

Petition

We

Liefhebbers van het Rotterdamse Scheepvaartkwartier

 

observe

Het toegestane bouwvolume is veel te groot voor dit kleine gebied: het beschermde stadsgezicht rondom de Veerhaven wordt bedreigd door deze superhoogbouw (215 meter).

Het plan leidt tot een groot risico op een verkeersinfarct voor de wijk en directe omgeving.

De mening van de eigen bewoners, de wijkvereniging en de gebiedscommissie centrum wordt genegeerd.

 

and request

Het ontwerpbestemmingsplan Gedempte Zalmhaven te verwerpen en Rotterdammers inspraak te geven in het ontwikkelen van een beter plan, met breder draagvlak, voor dit bijzondere stukje Rotterdam. Het nieuwe plan dient blijk te geven van visie op de wijk en dient recht te doen aan de Rotterdamse traditie van zorgvuldige stedelijke ontwikkeling.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Rotterdam 
Petition desk:
Reference:
Ontwerpbestemmingsplan Gedempte Zalmhaven 
Closing date:
2016-09-01 
Lead petitioner:
Actiegroep Zalmhaven2030 
Organisation:
www.zalmhaven2030.nl 
Website:

History

Signatures

Updates

Wethouder Schneider niet bereid tot consesies

Afgelopen dinsdag heeft een delegatie van bewoners van het Scheepvaartkwartier een gesprek gehad met wethouder Schneider. De wethouder wilde geen millimeter afhalen van het formaat van het gebouw, veranderingen wilde hij niet toestaan.

+Read more...

Door middel van deze petitie moeten we dus de druk op de gemeenteraad vergroten! Zij hebben het laatste woord. Stuur de petitie door aan zoveel mogelijk medestanders!

2016-04-17