U, de petitionaris

Het Slotervaartziekenhuis moet blijven

Achmea laat ziekenhuizen failliet gaan. Tijd voor actie! Ga maandagmiddag mee naar Achmea. Laat ze weten dat niet de markt, maar zorg voor mensen voorop moet staan. Laat weten dat je erbij bent!

Petitie

Wij

Patiënten en zorgverleners

 

constateren dat:

Het Slotervaartziekenhuis is failliet verklaard. Hierdoor moeten vele patiënten mogelijk hun behandeling staken en verliezen 90.000 patiënten hun vaste behandelaar. Daarnaast dreigen ruim duizend medewerkers hun baan te verliezen.

Het is te gek voor woorden dat een drukbezocht ziekenhuis door verzekeraars de das wordt omgedaan. Zeker in een wijk waar mensen het niet breed hebben. Het faillissement van het Slotervaartziekenhuis bewijst wederom het failliet van de marktwerking in de zorg. Wanneer de zorg een markt is waar winst gemaakt moet worden, worden patiënten en zorgverleners de speelbal van commerciële belangen. Dit systeem van marktwerking moet op de schop. De zorg moet weer in publieke handen komen.

 

en verzoeken

De SP roept de minister op om in te grijpen, de regie te nemen en het Slotervaartziekenhuis voor Amsterdam te behouden. Niet het belang van verzekeraars, maar toegankelijke gezondheidszorg moet voorop staan.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
minister 
Petitieloket:
Status:
Elders te tekenen 
Organisatie:
SP Amsterdam 

Geschiedenis

Ondertekeningen