You, the petitioner
Https   www.metronieuws.nl wp content uploads 2015 03 d9b33ac158695215c89c33c9294f5e34 1427568977

Help de moedervarkens; verbied kraamkooien

46 signatures

Ze bevalt van dertien biggetjes terwijl ze ligt vastgeklemd tussen stalen stangen. Wekenlang ligt ze zo, tot haar biggetjes worden weggehaald en ze opnieuw zwanger wordt gemaakt. Dat is het troosteloze leven van een moedervarken in de Europese vee-industrie.

Het opsluiten van moedervarkens in kooien is een van de ergste vormen van dierenleed in de vee-industrie. Kom daarom nu in actie en teken de petitie voor een Nederlands verbod op kraamkooien.

Moedervarkens verdienen een veel beter leven.

Petition

We

mensen met empathie

 

observe

  • Moedervarkens in de vee-industrie moeten zoveel mogelijk biggen voortbrengen, die vervolgens als ‘vleesvarkens’ worden vetgemest.
  • Bij de kunstmatige inseminatie wordt een moedervarken elders doorgaans vier weken vastgezet in een kooi, waarin ze zich niet kan omdraaien. In Nederland is dat vier dagen.
  • Rond de bevalling wordt ze opnieuw vastgezet en bevalt ze tussen de stangen.
  • Ze kan haar kleintjes niet de moederzorg geven die ze zou willen. De kraamkooi leidt tot stress en frustratie en het dier vertoont vaak gestoord gedrag zoals continu op de stangen bijten.
  • Na ongeveer vier weken worden de biggetjes van haar afgenomen en wordt ze opnieuw zwanger gemaakt. In haar leven bevalt ze van ongeveer 80 biggetjes, waarvan ze er nooit een zal zien opgroeien.
  • Dit is standaardpraktijk in de EU. Het gaat om ongeveer elf miljoen moedervarkens, waarvan een miljoen in Nederland.

 

and request

Stop dit vreselijke dierenleed.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Lead petitioner:
Roos van der Hoeven 

History

Signatures