You, the petitioner

Hef de lage btw op basisbehoeften en -voorzieningen

43 signatures

Het is tijd dat de BTW voor basisbehoeften in Nederland naar het laagtarief gaat. De inflatie, energie en brandstofcrisis, slaan een enorm gat in de begroting van de burger.

Levensbehoeften als voeding, verwarming en persoonlijke hygiëne zoals warm douchen, worden voor velen minder of onbereikbaar.

Petition

We

consumenten die lijden onder de inflatie

 

observe

Dat door de enorme inflatie de btw-inkomsten voor de overheid oplopen, terwijl de koopkracht van de burger verloren gaat.

 

and request

Het kabinet, per 1 januari 2023, de btw op basisvoorzieningen naar laagtarief te brengen.

Dat wil zeggen, BTW op - elektra - gas - water - internet - levensmiddelen als brood, zuivel en eieren - sport abonnementen - brandstof voor voertuigen - OV kosten - etc, etc

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Kabinet 
Petition desk:
Closing date:
2022-12-01 
Lead petitioner:
M. R.  

History

Signatures

Updates

Petitie is live

Voor mij nieuw, na vele keren tekenen, zelf een petitie. Ik kan 't niet aanzien en aanhoren hoe burgers in alle lagen van onze bevolking moeten interen.

Helemaal niet met een regering die links en rechts geld als water heeft en geeft, maar geen lastenverlichting voor de algemeenheid weet te bewerkstelligen.

Ik vind het onacceptabel en ik hoop velen met mij..

2022-09-05