You, the petitioner

Geen alcoholslotprogramma

44 signatures

Dit is wederom een petitie tegen het opleggen van Het Alcoholslotprogramma bij mensen die GEEN zware drinker cq alcoholist en/of veelpleger te zijn. De straf is in BEPAALDE gevallen echt veel en veel te zwaar; €4000(!!!) voor het leasen en inmonteren van het slot én 2 jaar het rijbewijs kwijt én vervolgens nog eens na die 2 jaar opnieuw het rijbewijs moeten halen. Er is nog wel een andere optie mogelijk..niet meedoen aan het alcoholslotprogramma, maar dan 5(!) jaar je rijbewijs kwijt zijn, het daarna weer opnieuw halen en raar maar waar....alsnog meedoen aan het....alcoholslotprogramma! (U heeft bij ondertekenen de mogelijkheid anoniem te blijven)

Petition

We

niet alleen degenen die slachtoffer zijn van déze maatregel, maar iedereen die zich kwaad maakt over de abnormaal hoge verkeersboetes die door het Ministerie van Veiligheid en Justitie worden opgelegd.

 

establish that:

dat deze maatregel niks te maken heeft met wat hij zou moeten zijn, namelijk een waarschuwing ter voorkoming van verkeersongevallen. Dit is gelegaliseerde afpersing. Een nieuwe melkkoe! De rechtsongelijkheid wordt alsmaar groter. Dagelijks vernemen we via de media welke zware misdrijven weer met een taakstraf worden afgedaan, en dit... dit is in veel gevallen een incidentele gebeurtenis. Straf dat af door bijvoorbeeld een boete te geven met daarbij 3 maanden rijontzegging en het volgen van een cursus over de gevolgen van alcohol in het verkeer.

 

and request

dat deze maatregel weer verdwijnt uit de wet of in ieder geval alleen aan zware drankmisbruikers en veelplegers wordt opgelegd of indien er sprake is geweest van een verkeersongeluk.

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
2016-09-01 
Status:
Withdrawn 
Lead petitioner:
Ilona ten Brink 

History

Signatures