U, de petitionaris
Screen shot 2017 11 26 at 09.41.37

Geef 250.000 kinderen en jongeren met een handicap de kans om mee te doen

Er zijn ongeveer 250.000 kinderen en jongeren met een beperking in Nederland. Zij kunnen je vriend of je vriendin zijn, je klasgenoot of je collega, je teamgenoot of je klant. Maar vaak staan ze aan de zijlijn. Geef ze de kans om mee te doen: Teken hier de petitie.

nsgk.nl/als-ik-de-kans-krijg/

Petitie

Wij

de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind en sympathisanten

 

constateren dat:

  • Er zijn ongeveer 250.000 kinderen en jongeren met een beperking in Nederland. Zij kunnen je vriend of je vriendin zijn, je klasgenoot of je collega, je teamgenoot of je klant. Maar vaak staan ze aan de zijlijn.

  • Veel kinderen en jongeren met een beperking staan aan de zijlijn. Ze spelen niet mee in de speeltuin omdat die niet toegankelijk is voor hun rolstoel. Ze sporten bij speciale sportclubs, gaan naar speciale vakanties, en worden met speciale busjes vervoerd naar speciale cr├Ęches en scholen. Daardoor leren kinderen met en zonder handicap elkaar nauwelijks kennen. En worden kinderen met een handicap niet voorbereid op een zelfstandig leven in onze samenleving.

  • Een kwart miljoen mensen die van jongs af aan op een zijspoor worden gezet: dat willen we toch niet? Een samenleving die kinderen en jongeren uitsluit, doet zichzelf tekort. Bovendien: kinderen en jongeren met een handicap hebben het recht om mee te doen.

  • Deelname aan de samenleving is geen gunst maar een mensenrecht. Dat is vastgelegd in het VN-verdrag voor de Rechten van Personen met een Handicap.

 

en verzoeken

kinderen hebben het recht om mee te doen. Dat staat in het VN-verdrag dat u heeft ondertekend. Maak werk van dat verdrag en geef kinderen met en zonder handicap de kans om:

  • samen te spelen & sporten
  • samen naar school te gaan
  • samen te werken
  • samen te leven!"

Het antwoord

NSGK: Geef mij die kans

De petitie is te ondertekenen op nskg.nl, nsgk.nl/als-ik-de-kans-krijg/

 

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
03-05-2018 
Status:
Elders te tekenen 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

NSGK: Geef mij die kans

De petitie is te ondertekenen op nskg.nl, nsgk.nl/als-ik-de-kans-krijg/.

26-11-2017