U, de petitionaris
Letmevote

Europees Burgerinitiatief: Let me vote

19 ondertekeningen

Het is nu voor Europese burgers niet mogelijk om te stemmen bij nationale verkiezingen in hun land van residentie, als zij niet de nationaliteit van het land hebben. Daarom vragen wij de Europese Commissie actief kiesrecht in te voeren voor alle Europese burgers in de lidstaat waar zij wonen.

Als u tekent benaderen we u in een later stadium om officieel te tekenen voor het Europese Burgerinitiatief met deze naam. Vul daarom zoveel mogelijk gegevens in zodat we u kunnen bereiken voor die laatste stap.

Petitie

Wij

Europese burgers,

 

constateren dat:

dat miljoenen Europeanen niet mogen stemmen bij nationale verkiezingen, omdat zij niet de nationaliteit hebben van hun land van residentie.

 

en verzoeken

de Europese Commissie de rechten van de Europese burgers uit te breiden met actief kiesrecht in hun land van residentie.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Europese Commissie 
Petitieloket:
Einddatum:
01-06-2016 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
Philippe Cayla, Alain Brun, Nicolas Delaby, Monique Veaute, Lydia Vasquez Jimenez, Jürgen Vahlberg en ReindeR Rustema 
Organisatie:
Let Me Vote 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Let me vote! nieuwsbrief #1

De nieuwsbrief over het Europees Burgerinitiatief 'Let me vote!' staat op de campagnewebsite van het initiatief. Daarin kondigt Philippe Cayla, de voorzitter van Européens Sans Frontières, aan dat het sinds maart mogelijk is om het initiatief online te ondertekenen.

+Lees meer...

Ook nodigt hij u uit om mee te helpen en het initiatief bekender te maken. Bijvoorbeeld via twitter @letmevoteEU en Facebook /letmevote. Verder kunt u zich melden bij het comité voor Nederland om mee te helpen aan de campagne: nl@letmevote.eu. Concreet zoeken we bijvoorbeeld een Bekende Nederlander die vanuit zijn of haar eigen situatie het initiatief uit kan leggen aan journalisten zodat we dankzij de bekendheid van die persoon aandacht kunnen krijgen. Verder wordt in de nieuwsbrief in een apart artikel gereconstrueerd wat de stappen zijn geweest die tot nu toe gezet zijn; er waren genoeg obstakels tot nu toe. Voor wat betreft de stappen die ons nog rest is het kaartje van Europa - met het minimum aantal ondertekeningen per lidstaat - relevant. Er moeten minimaal 19.500 uit Nederland en andere aantallen uit zes andere lidstaten komen, naast dat het totaal minimaal een miljoen moet zijn. 

Nieuwsbrief april 2013
21-05-2013

BNR Voorkennis: Europees Burgerinitiatief Let Me Vote start

Woordvoerder voor Let Me Vote in Nederland, Reinder Rustema (en niet toevallig beheerder van petities.nl) was op 1 april 2012 om 17:21 op de radio bij BNR Voorkennis om het Europese Burgerinitiatief uit te leggen en ook Let Me Vote te noemen. Het fragment is hieronder terug te luisteren.  .

01-04-2012