You, the petitioner
Img 1337

Efteling St(r)oomtrein Maatschappij

REDEN VOOR AFWIJZING

  • Helaas, petities.nl is voor petities aan de overheid en dergelijke monopolisten. Uw petitie gaat over een marktkwestie waar alternatieven voor (mogelijk) zijn. De overheid gaat daar niet over.

  • Als de markt niet vrij genoeg is of de consument beter beschermd moet worden dan kunt u natuurlijk wèl in een petitie vragen de marktwerking te verbeteren, want daar gaat de overheid over.

  • Voordat u een petitie aan een bedrijf richt is het handig om eerst een klacht in te dienen bij klantenservice en het antwoord af te wachten. Dat antwoord kunt u dan letterlijk citeren in een petitie, zodat iedereen kan lezen dat en waarom er niet geluisterd wordt naar de klacht.

  • De meeste bedrijven behandelen alle klachten systematisch. U krijgt ook persoonlijk antwoord en vergelijkbare klachten worden geteld en geanalyseerd. Alles wat binnenkomt via alle kanalen vormt samen een petitie zeg maar. Wat u vraagt wordt ook doorgerekend en uitgerekend als het bedrijf dat niet al heeft gedaan. Originele en nieuwe vragen gaan doorgaans ook direct door naar de directie of het hoofd van de marketing!

  • Het antwoord kunt u via internet aan anderen laten zien met de oproep ook de klantenservice erover aan te schrijven of te bellen. Eventueel kunt u een voorbeeldbrief om op te sturen laten circuleren om het gelijkgestemden makkelijker te maken de klantenservice aan te schrijven. Als er veel reacties komen kan dat de rekensom die ze maken veranderen, eventueel na een extra marktonderzoek.

  • Ook kunt u Consumentenbond, Radar en Kassa inschakelen als u persoonlijk een zaak heeft.

  • Als u toch een petitie aan een bedrijf wilt richten, dan kunt u een andere petitiewebsite gebruiken. Op petities.pagina.nl staan een aantal alternatieven genoemd.


Op 22 april 2024 heeft de Efteling bekend gemaakt dat de stoomtreinen van de Efteling binnen enkele maanden elektrisch aangedreven gaan worden ipv met steenkool. Vind jij dit nou onzin en wil je deze nostalgische attractie behouden zoals die is? Teken dan vooral deze petitie!

Petition

We

Efteling liefhebbers en trein fans

 

establish that:

De Efteling heeft voor deze aanpak gekozen omdat ze in 2030 klimaatneutraal willen zijn. Maar wees eerlijk: hoeveel co2 stoot zo’n locomotief nou uit op wereldniveau?

 

and request

Laat de Efteling Stoomtrein Maatschappij op stoom blijven rijden!!

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
Loon op Zand 
Petition desk:
Status:
Closed 
Lead petitioner:
Pim Rebel 

History

Signatures