You, the petitioner

Duurzame energie voor iedereen

4 signatures

Sinds de invoering van milieubelasting op groene energie, is de prijs van energie voor huishoudens enorm gestegen. Sinds 2012 betaalt meer dan de helft van de Nederlandse huishoudens extra voor investeringen en research in groene energie. Er zijn inmiddels ruim voldoende manieren om samen energie te besparen en op te wekken. Nieuwe woningen worden energieneutraal gemaakt. Woningeigenaars met een eigen dak hebben mogelijkheden om hun huizen energiezuinig of energieneutraal te maken. Voor huurders en eigenaars zonder eigen dak zijn er nog te weinig manieren om de stijgende energiekosten te beheersen.

Petition

We

Nederlanders die belang hechten aan duurzame energie

 

observe

dat huurders en eigenaren zonder eigen dak degenen zijn die de meeste belasting op groene energie betalen maar dat deze groepen te weinig profiteren van hun investering. Nieuwe woningen daarentegen worden energieneutraal gebouwd.

 

and request

dat het gemakkelijk en betaalbaar wordt voor deze groepen om gezamenlijk binnen de regio energie te besparen en op te wekken, ook wanneer dit niet direct op het eigen dak gebeurt. Zo krijgt ook deze groep Nederlanders greep op hun energieverbruik en de kosten voor energie. Goedkope leningen maken het mogelijk, dat alle Nederlanders op korte termijn overstappen op duurzame energie.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
2016-07-31 
Lead petitioner:
Ellen Jensen 
Website:

History

Signatures