You, the petitioner
Venrays broek regenboog2

Bouw geen zonnepark op Venrays Broek

304 signatures

Venrays Broek: een pareltje herwonnen natuur. De voormalige vuilstort, zonder waarde voor de gemeente, is ruim 40 jaar met rust gelaten. De natuur heeft zich hersteld en ontwikkeld met een gezonde balans tussen flora, fauna en de aanwezige habitat. Help ons dit unieke gebied te behouden! Bent u het eens? Onderteken deze petitie!

Petition

We

Bewoners en belanghebbenden uit Venray, iedereen met een hart voor natuur en dier, bezorgde burgers.

 

observe

  • dat door verwoesting en ontbossing van Venrays Broek een uniek natuurgebied verdwijnt (voor bijvoorbeeld de das).
  • dat de zonneladder niet is gevolgd: daken eerst!
  • dat de gevolgde procedure voor het zonnepark niet voldoet aan afspraken binnen de gemeenteraad en aan beleidsdocumenten zoals KODE.
  • dat, als daken niet genoeg zijn: zet niet-gebruikte landbouwgronden in en voeg natuurwaarden toe, zoals groene randen en inpassing van landschapselementen.
  • Zonne-energie: natuurlijk! We begrijpen het belang van de energietransitie. Maar we zijn ook voor een zorgvuldige omgang met onze natuur en biodiversiteit.
  • De gemeente Venray zegt zelf: een gezonde en groene omgeving zorgt voor minder wateroverlast, minder hittestress en meer biodiversiteit.

 

and request

Werk volgens de zonneladder en leg eerst daken vol. Het verwoesten van natuurgebieden moet vermeden worden.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Venray 
Petition desk:
Closing date:
2022-12-05 
Lead petitioner:
F. Verhoeven 
Organisation:
Red Venrays Broek 
Website:

History

Signatures

Updates

Informatie avond over Zonnepark Venrays Broek

Er is een inloopavond over het zonnepark op Venrays Broek op woensdag 9 november aanstaande tussen 17.00 en 20.00u in het gemeentehuis in Venray. Voor diegenen die vragen hebben, ze kunnen hier dan gesteld worden!

De gemeente zou ons (de werkgroep) nog informatie over de inloopavond sturen, maar dat doen ze niet verwachten we.

+Read more...

Ze hanteren een straal van 500m rondom Venrays Broek voor het informeren vertelde de wethouder ons laatst. Dat is 1 huis.

2022-11-04

Online petitie: geen zonnepark op Venrays Broek!

De online petitie om Venrays Broek te redden van verwoesting staat klaar!

Venrays Broek: een pareltje herwonnen natuur. De voormalige vuilstort, zonder waarde voor de gemeente, is ruim 40 jaar met rust gelaten.

+Read more...

De natuur heeft zich hersteld en ontwikkeld met een gezonde balans tussen flora, fauna en de aanwezige habitat. Help ons dit unieke gebied te behouden.

2022-09-06