You, the petitioner
Logo vvb400pix

Blijdorp moet blijven

51,070 signatures

Het Rotterdamse College wil de financiële bijdrage aan Blijdorp in vijf jaar afbouwen van ruim 4 miljoen in 2011 naar minder dan 800.000,- in 2015. Daarmee doorkruist het College de bestaande bezuinigingsafspraken. Daarmee staat de toekomst van Blijdorp op het spel!

De ochtend voorafgaand aan het begrotingsdebat van 11 november 2010 ontvingen burgemeester Aboutaleb en wethouder Laan maar liefst 107.726 handtekeningen van Marc Damen, directeur van Diergaarde Blijdorp en Marcel Kreuger, voorzitter van de Vereniging Vrienden van Blijdorp. Naast deze petitie op internet ontving Blijdorp nog zo'n 60.000 handtekeningen op papier. Een gigantisch resultaat!

Al deze inspanningen hadden maar gedeeltelijk effect. De raadsmeerderheid van PvdA, CDA, VVD en D66 blijft bij de bezuinigingsplannen. Het stadsbestuur heeft wel beloofd dat ze de Diergaarde niet failliet laat gaan.

Deze boterzachte toezeggingen zijn voor de Vrienden reden om de vinger aan de pols te blijven houden. Meer info via www.vriendenvanblijdorp.nl

Petition

We

vragen College en Raad van Rotterdam om het voortbestaan van Blijdorp niet in gevaar te brengen.

 

observe

De Diergaarde is de belangrijkste attractie van de stad. Honderdduizenden mensen komen jaarlijks vanwege Blijdorp naar Rotterdam.

Blijdorp is een voorbeeld voor andere dierentuinen in Europa als het gaat om de combinatie van vermaak, educatie, aandacht voor natuurbehoud en vernieuwende diervriendelijke dierverblijven.

 

and request

College en Gemeenteraad van Rotterdam om dit heilloze plan te schrappen en zich te houden aan de bestaande bezuinigingsafspraken en verder zo snel mogelijk met Blijdorp te bekijken hoe via energiebesparing en ondersteuning bij het onderhoud van de monumenten op korte termijn duurzaam geld kan worden bespaard. Dan sla je twee vliegen in één klap!

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
Rotterdam 
Petition desk:
Closing date:
2012-11-10 
Status:
Answered 
Lead petitioner:
Marcel Kreuger, voorzitter Vereniging Vrienden van Blijdorp 
Organisation:
www.vriendenvanblijdorp.nl 

History

Signatures