You, the petitioner

Beter KNWU-beleid: wielersport voor iedereen

1,191 signatures

De KNWU maakt wielerdromen waar, aldus de wielerfederatie zelf. Toch lijkt het erop dat steeds minder wielrenners de kans krijgen om hun wielerdromen waar te maken. Door wanbeleid en verkeerde prioriteiten verandert de vanouds volkssport in een sport voor de elite. Daarom is het tijd voor actie.

Petition

We

Wielrenners, begeleiders, organisatoren en verenigingen.

 

observe

  • dat het slecht gaat met de breedtewielersport in Nederland. Er lijkt genoeg geld beschikbaar voor topsport, maar de breedtesport is in een neerwaartse spiraal terechtgekomen.
  • Er zijn steeds minder wedstrijden, over alle categorie├źn, en er zijn steeds minder renners die nog een licentie aanvragen.
  • Desondanks worden de kosten (licenties, inschrijfkosten, chip, rekeningrijden) steeds hoger en krijgt de wielersport daar steeds minder voor terug.

 

and request

  • De KNWU om de huidige problematiek in de wielersport te erkennen.
  • Het beleid zou zich moeten concentreren op het faciliteren van de wielersport in Nederland en niets meer dan dat. De wielersport moet toegankelijk zijn voor iedereen, zodat iedereen de kans krijgt om zijn of haar wielerdroom waar te maken.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
sportfederatie 
Petition desk:
Closing date:
2022-02-12 
Lead petitioner:
KNWU-petitie 

History

Signatures