You, the petitioner
Embleem bks

Behoud kleine scholen, BEHOUD kleinescholentoeslag!

7,081 signatures

Kleine scholen in dunbevolkte gebieden zijn doorgaans het hart van de gemeenschap.

Wij, kinderen, ouders én leerkrachten op kleine scholen, willen graag onze mening laten weten richting politiek Den Haag betreffende het behoud van kleine, kwalitatief goede, scholen.

Steun ons en deel deze boodschap!

Deze petitie is 28 mei 2013 aangeboden aan de Tweede kamer met 5.851 ondertekeningen. Maar we gaan DOOR tot het geplande debat in de Tweede Kamer eind 2013. We weten ondertussen dat de staatssecretaris de norm van 23 wil behouden, maar wel de kleinescholentoeslag wil laten vervallen. In plaats daarvan komt een nieuw bekostigingsstelsel, namelijk een bonus voor samenwerking.

Helaas is het niet voor iedere kleine school realistisch samen te werken (lees samenvoegen). Denk o.a. aan de laatste school van een dorp!

Pagina 15 voorstel Dekker: "het aanpassen van de kleinescholentoeslag zal leiden tot een afname van het aantal kleine scholen"

Weet u zeker dat uw school daar niet bij zit? Wij niet! Er zijn veel vragen en geen concrete antwoorden.

Deze petitie kan wellicht de uitkomst van dit debat beïnvloeden.

TEKEN DEZE PETITIE!

Petition

We

Leerlingen en ouders van kleine basisscholen in dunbevolkte gebieden tekenen protest aan tegen het advies van de Onderwijsraad namelijk: kleine scholen minder dan 100 leerlingen te sluiten. Ook zijn wij voorstander van het voortbestaan van de kleinescholentoeslag. Deze toeslag is noodzakelijk om voort te bestaan.

 

establish that:

Kleine scholen zijn het hart van kleine kernen, zij zorgen voor de leefbaarheid binnen een dorpsgemeenschap. De kleinescholentoeslag is noodzakelijk in het voortbestaan van deze kleine scholen.

 

and request

Wij vragen de regering bij het voortbestaan van kleine scholen te selecteren op kwaliteit van onderwijs en meerwaarde van de leefbaarheid in de directe omgeving.

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
2016-11-20 
Status:
Withdrawn 
Lead petitioner:
namens ouders kleine basisscholen 
Organisation:
Behoud kleine scholen 
Website:

History

Signatures

Updates

Pingpongballenactie Den Haag, 27 november 15.30

Ben je voorstander van het behoud van kleine scholen? Kom ook naar de landelijke actiemiddag in Den Haag. Vanaf 15.00 verzamelen we ons op het plein voor de Tweede Kamer.

+Read more...

Om 15.30 wordt deze petitie aangeboden aan alle woordvoerders van Onderwijs en Staatssecretaris Sander Dekker. Ook gaan we honderden pingpongballen, beschilderd door leerlingen van kleine scholen in heel Nederland, op een ludieke wijze overhandigen! Onze ambassadrice Bettine Vriesekoop zal de politici uitdagen voor een potje tafeltennis, onder het motto: "Kun je wel tegen kleintjes?

Kijk voor de laatste acties op onze site!
2013-11-20