You, the petitioner
043fae54 746a 43ce b7d3 d404c2c5e552

Behoud het Pannaveld in Venhuizen

952 signatures

Na klachten van een aantal buurtbewoners in Venhuizen over overlast door jongeren, kiest de gemeente Drechterland er voor om een pannaveld, waar vele kinderen van genieten te verwijderen. Wij vragen herziening van dat plan. Jonge kinderen moeten niet boeten voor de incidentele overlast van jongeren.

Petition

We

ouders en de kinderen van Venhuizen

 

observe

  • Dat de ergernis die gevoeld wordt naar enkele jongeren, uitgeleefd wordt op onze kinderen.
  • In plaats van dat de gemeente zorgt dat eventuele overlast aangepakt wordt, wordt een fijne speelplek weg gehaald zonder alternatief te bieden.
  • Dit zal niet tot minder overlast leiden, wel tot minder speelplezier en dus verveling.
  • Er is geen alternatief in de wijk voor de wat oudere basisschoolkinderen die ook graag sportief bezig zijn. Hun belangen moeten ook mee genomen worden in het besluit.
  • De manier waarop het pad naar het pannaveld geblokkeerd wordt door betonnen blokken is ronduit gevaarlijk.

 

and request

Het plan tot verwijdering te herzien en zeker niet uit te voeren voor er een breed gedragen alternatief is. Eerste stap zou een buurtonderzoek zijn waarbij niet alleen geluisterd wordt naar een aantal klagers, maar breed gekeken naar de functie van het pannaveld voor de jeugd. Daarbij moet de veiligheid van de kinderen die het pad naar school gebruiken prioriteit hebben en moeten de betonnen blokken direct verwijderd worden.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Drechterland 
Petition desk:
Closing date:
2022-10-14 
Lead petitioner:
Geertje Lamboo 

History

Signatures

Updates

Nieuwsbericht van Drechterland

Nieuwsbericht van de gemeente Drechterland meldt dat er de intentie is om er met alle partijen uit te komen. Ze zullen in gesprek gaan met school en omwonenden.

+Read more...

Er zullen geen onomkeerbare besluiten genomen worden voor de gemeenteraad er een stem in heeft gehad.

Het is positief dat er een bericht komt en dat de onrust dus is opgemerkt. Maar wat zeggen ze nu? Geen onomkeerbare besluiten... Betekent dat dat het verwijderen van het Pannaveld wordt uitgesteld tot er een goed plan of alternatief ligt? Of staat dat er toch niet?

Het hele bericht

2022-09-08

Progressief Drechterland stelt vragen aan B&W

De gang van zaken valt niet alleen betrokkenen in negatieve zin op, ook de politiek is niet te spreken over de handelswijze van burgemeester en wethouders. Progressief Drechterland stelt kritische vragen en naar verluid is ook de VVD niet blij..

2022-09-07