You, the petitioner
Digitale nomaden.jpg

Adequate burgerregistratie voor mobiele burgers: (digitale) nomaden

766 signatures

Burgers worden mobieler! Het internet maakt wonen en werken op diverse plekken in binnen- en buitenland mogelijk. De groep mensen (ZZP-ers) die kiest voor een levenswijze zonder vaste woon- en verblijfplaats groeit: (digitale)nomaden. Een adequate registratie voor deze groep is noodzakelijk!

Ik ben een digitale nomade wiens aanvraag briefadres is afgewezen door de gemeente Almere, ondanks de bezwaarschriftcommissie het advies heeft gegeven wel een briefadres te verlenen. Op 20 maart is de hoorzitting bij de Rechtbank en ik wil graag aantonen aan de rechter, de gemeente Almere en alle andere gemeenten dat dit een maatschappelijk probleem is.

Petition

We

Digitale nomaden die net als andere burgers adequaat geregistreerd willen worden.

 

observe

Een adequate registratie voor mobiele burgers/digitale nomaden is belangrijk zodat officiële instanties hun kunnen bereiken: de Belastingdienst, KvK, de zorgverzekeraar etc. Sommige gemeenten lopen achter op deze maatschappelijke realiteit en willen deze groep niet adequaat registreren waardoor mobiele burgers tussen wal en schip vallen en verstrikt raken in een web van onnodige bureaucratie; sommigen worden zelfs uitgeschreven uit de GBA.

 

and request

Het verzoek is dat alle gemeenten briefadressen verstrekken aan mobiele burgers (digitale) nomaden totdat de overheid een adequate vorm van registratie heeft ontwikkeld die efficiënt, effectief en digitaal is. De wet BRP biedt hier ruimte voor!

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
gemeenten 
Petition desk:
Closing date:
2017-10-20 
Lead petitioner:
Eunice Frijde  

History

Signatures