You, the petitioner
Coronaexamen

Aanpassing maatregelen eindexamens 2022

640 signatures

Juist wij, de examenleerlingen van 2022, die inmiddels les krijgen in hun derde coronajaar, vinden dat wij recht hebben op dezelfde maatregelen als het voorgaande jaar. Wij zijn van mening dat ook wij één vak op onze eindlijst niet mee zouden hoeven laten tellen.

Petition

We

De eindexamenleerlingen van schooljaar 2021/2022 en medestanders

 

observe

  • Juist wij hebben al gedurende twee jaar te maken met online lessen, lesuitval door corona, quarantaine van zowel docenten als leerlingen en minder toetsmomenten.
  • Deze jaren zijn juist de meest cruciale jaren in voorbereiding voor het eindexamen.
  • Wij ondervinden hier meer nadelen van dan de examenleerlingen van de twee voorgaande jaren, terwijl zij meer compensatie hiervoor kregen.

 

and request

dat wij ook één vak op onze eindlijst zouden mogen wegstrepen.

The answer

Rijksoverheid: Extra aanpassing eindexamen voor middelbare scholieren

Voor veel leerlingen en scholen verloopt ook dit schooljaar anders dan ze hadden gewild door het coronavirus. Voor examenleerlingen betekent dit dat het parcours richting het eindexamen gepaard gaat met hindernissen. Hoewel er in de afgelopen jaren veel hordes zijn genomen, heeft dit zijn weerslag op de eindexamenperiode en de mentale gesteldheid van leerlingen en docenten. Gezien deze omstandigheden krijgen kandidaten de mogelijkheid om één vak niet mee te laten tellen voor hun examen, net als de lichting vorig jaar. (...)

lees verder

 

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
2022-01-24 
Status:
Answered 
Lead petitioner:
Luna Neve 

History

Signatures

Updates

Rijksoverheid: Extra aanpassing eindexamen voor middelbare scholieren

Voor veel leerlingen en scholen verloopt ook dit schooljaar anders dan ze hadden gewild door het coronavirus. Voor examenleerlingen betekent dit dat het parcours richting het eindexamen gepaard gaat met hindernissen.

+Read more...

Hoewel er in de afgelopen jaren veel hordes zijn genomen, heeft dit zijn weerslag op de eindexamenperiode en de mentale gesteldheid van leerlingen en docenten. Gezien deze omstandigheden krijgen kandidaten de mogelijkheid om één vak niet mee te laten tellen voor hun examen, net als de lichting vorig jaar. (...)

lees verder

2022-01-24