U, de petitionaris

Water en sanitaire voorzieningen zijn een mensenrecht

Europees Burgerinitiatief

Water is een openbaar goed, geen handelswaar - We verzoeken de Europese Commissie om een voorstel voor wetgeving te doen waarin het recht op water en sanitaire voorzieningen, zoals erkend door de Verenigde Naties, is opgenomen en de voorziening van water en sanitatie als essentiële publieke diensten voor iedereen wordt bevorderd.

Petitie

Wij

Europeanen

 

constateren dat:

Water en sanitaire voorzieningen zijn een mensenrecht! Water is een publiek goed, geen handelswaar!

 

en verzoeken

We verzoeken de Europese Commissie om een voorstel voor wetgeving te doen waarin het recht op water en sanitaire voorzieningen, zoals erkend door de Verenigde Naties, is opgenomen en de voorziening van water en sanitatie als essentiële publieke diensten voor iedereen wordt bevorderd.

De EU-wetgeving moet eisen dat overheden garanderen dat alle burgers kunnen beschikken over voldoende en schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen. We dringen er op aan dat: 1. De EU-instellingen en Lidstaten worden verplicht om er voor te zorgen dat alle inwoners kunnen genieten van het recht op water en sanitaire voorzieningen. 2. De watervoorziening en het beheer van de watervoorraden niet aan ‘interne marktregels’ worden onderworpen en dat de waterdiensten van liberalisering worden uitgesloten. 3. De EU zich nog meer inspant om universele toegang tot water en sanitaire voorzieningen te bereiken.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Europese Commissie 
Petitieloket:
Einddatum:
01-11-2013 
Status:
Elders te tekenen 
Petitionaris:
George de Roos 
Organisatie:
European Federation of Public Service Unions 

Geschiedenis

Ondertekeningen