U, de petitionaris

Europe-China-Foundation

Veel Westerse en ook Nederlandse bedrijven doen veel zaken in China. Veel Nederlandse bedrijven hebben daar hun vestiging en/of kantoor al, waar eigen personeel te werk is gesteld. In China is het verkrijgen van visa voor buitenlandse werknemers geen probleem. Omgekeerd is dat namelijk wel het geval.

Het beeld dat veel Nederlanders nog hebben van China klopt veelal niet meer met de werkelijkheid. Veel welvarende Chinese ondernemers zoeken naar mogelijkheden in het buitenland en dus ook Nederland om zaken te doen. De Nederlandse Regering geeft dan ook veel geld uit om Chinese ondernemingen voor Nederland te interesseren. Ook gaan er regelmatig veel politieke en zakelijke delegaties richting China. Het bedrijfsleven, Provincies en Gemeenten vliegen af en aan richting China. Proberen om Chinezen te interesseren een bedrijf in Nederland op te zetten. Onze organisatie de Europe China Foundation is dan ook voltijd bezig om Nederlandse bedrijven richting China te begeleiden evenzo Chinese bedrijven naar Nederland. Dat laatste lijkt een onmogelijke opgave te worden, omdat als de Chinese ondernemer eenmaal voor Nederland heeft gekozen het hem zo moeilijk mogelijk wordt gemaakt om hier te komen werken. Het verkrijgen van een tijdelijke verblijfs- en werkvergunning blijkt dan een dagtaak te worden.Dus aan de ene kant wordt er erg veel geld geinvesteerd om Chinezen hier naar toe te krijgen en als men eenmaal de keus gemaakt heeft, weten wij niet hoe moeilijk genoeg wij het hun moeten maken om zich hier te kunnen vestigen. Ik begrijp er niets van laat staan de Chinezen. Veel missies zijn op deze wijze al gestrand.

De politiek weet allang dat wanneer de Chinezen via Schiphol binnenkomen, men genoeg geld heeft om zich in het levensonderhoud te kunnen voorzien, dat de Chinezen die naar Nederland komen in eigen land veel meer kunnen verdienen dan hier en daarom zeker ook weer terug willen naar eigen land. Het denkbeeld dat alle buitenlanders (Chinezen) graag in Nederland willen wonen is dan ook een fabeltje en staat in schrille tegenstelling met de werkelijkheid.

Omdat China een van de grootste economische machten aan het worden is, kunnen ook wij als klein land niet meer zonder China. Het is daarom nu van belang dat de economische banden worden aangehaald en dat er samenwerkingsverbanden komen met Chinese bedrijven die zich in Nederland willen vestigen. Een goed vestigingsklimaat waar men gemakkelijk aan een verblijfs- en werkvergunning kan komen zodra men aan de voorwaarden voldoet. Tot op heden is het willekeur en krijgt Nederland de naam een zeer ongastvrij land te zijn. Slecht voor onze reputatie en slecht voor onze toekomstige economische positie. Daarom zoeken wij medestanders om de petitie te ondertekenen dat er voor moet gaan zorgen dat Chinese ondernemers die vanuit China de sprong naar Nederland willen wagen, goed gefaciliteert worden. Dat de Nederlandse politiek nu eindelijk eens de juiste keuzes maakt. Of wij willen geen Chinezen meer in Nederland, hetgeen dan inhoudt dat wij ook geen belasting geld meer willen uitgeven aan (snoep)reisjes e.d. of wij blijven geld uitgeven en zorgen er dan ook echt voor dat de Chinezen hier terecht kunnen en kunnen werken. Dit is in ons aller belang.

Petitie

Wij

De Europe China Foundation

 

constateren dat:

Een tweeslachtigbeleid beleid richting Chinese investeerders die in Nederland zaken willen doen en/of zich hier als ondernemer willen vestigen.

 

en verzoeken

Versoepeling m.b.t. het afgeven van visa en werkvergunningen aan Chinese ondernemers.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Petitieloket:
Einddatum:
31-01-2008 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
Europe China Foundation 
Organisatie:
De Europe China Foundation 

Geschiedenis

Ondertekeningen